Acasă Actualitate UVVG Arad implicată în proiectul „Maraton de vaccinare”

UVVG Arad implicată în proiectul „Maraton de vaccinare”

329
DISTRIBUIȚI

Pentru a putea reveni la o viață normală şi a ne putea redobândi întâlnirile familiale alături de cei dragi sufletului nostru, Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad a ales să se implice în proiectul: „Maraton de vaccinare”, organizat în perioada 7-9 mai în holul Palatului Administrativ. La fel cum a făcut-o de la începutul pandemiei, multe din acţiunile administraţiei locale fiind susţinute şi sprijinite de familia academică UVVG.

În cadrul acestui „Maraton de vaccinare”, sute de arădeni, dar şi cetăţeni din alte judeţe şi chiar străini, au avut posibilitatea să se vaccineze (primul vaccin și rapel), fără a avea nevoie de programare, identificarea fiind făcută pe baza actului de identitate sau a paşaportului.

În cele trei zile ale maratonului de vaccinare, 20 de studenţi ai Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, coordonaţi de Arnold Marchiş, au participat activ ca voluntari în acest proiect. Aceştia au efectuat triajul, au răspuns întrebărilor adresate de cei dornici a se vaccina, au măsurat tensiunea arterială pre și post vaccinare şi au supravegheat pacienții timp de 15 minute, comunicând permanent cu personalul medical.

„Mă bucur că am fost parteneri ai acestui proiect, la iniţiativa dnei Coralia Cotoraci, rectorul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, prin studenţii şi rezidenţii Facultăţii de Medicină. Ne-am propus să fim alături de arădenii dornici de a se vaccina pentru a reveni cât mai repede la normalitate. Universitatea noastră a fost şi va rămâne un partener al comunităţii locale, atent şi receptiv la nevoile arădenilor” – a spus conf. univ. dr. Casiana Boru, decanul Facultăţii de Medicină din cadrul UVVG, care, împreună cu dr. Ligia Piroş, prodecanul Facultăţii de Medicină, au răspuns de reuşita acestei acţiuni.

 

 

Comentarii

comentarii