Acasă Actualitate UZDINUZ continuă cu un nou spectacol: „Este lume în toată forma” – o...

UZDINUZ continuă cu un nou spectacol: „Este lume în toată forma” – o celebrare a tradițiilor și identităților culturale –

DISTRIBUIȚI

Asociația Prin Banat aduce în atenția publicului un nou eveniment din cadrul proiectului UZDINUZ, dedicat promovării moștenirii culturale a comunității românești din Uzdin, Serbia. Spectacolul „Este lume în toată forma”, creat de Christine Cizmaș și Cinty Ionescu, va avea loc în 19 și 20 octombrie 2024, ora 19:00, la studioul On.Set.HDV din Timișoara (strada Gheorghe Pop de Băsești, nr. 29).

„Este lume în toată forma” reprezintă o călătorie emoționantă prin destinele și amintirile oamenilor din Uzdin, redate printr-o combinație unică de muzică, povestiri și expresii vizuale. Evenimentul celebrează mozaicul cultural bogat al regiunii, oferind publicului o experiență captivantă care îmbină tradițiile, identitățile și poveștile de viață ce formează esența acestei comunități.

Spectacolul îi aduce pe scenă pe TRUBAČKI ORKESTAR „Aleksandar Sandi” din Dolovo, Serbia, precum și pe dirijorul Daniel Cheț și pe cantorul Pavel David Spăriosu Secoșan, din Uzdin. De asemenea, alături de aceștia, va performa și 150 STOKA – PSIHODROM din Timișoara.

Partea tehnică a spectacolului va fi asigurată de Solfaur și Norbert Lovasz, iar direcția grafică, realizată de Simona Giura, este inspirată din picturile de artă naivă ale Floricăi Cheț din Uzdin. Evenimentul este o oportunitate de a explora și de a celebra diversitatea culturală a Banatului, o zonă cunoscută pentru bogăția sa de tradiții și identități.

Biletele sunt disponibile pe iabilet.ro: https://bit.ly/bilete_EsteLumeinToataForma

Spectacolul este recomandat persoanelor cu vârsta de 12 ani+.

„Este lume în toată forma” face parte din activitatea „UZDINUZ Alive” din cadrul proiectului Moving Fireplaces – The Legacy, continuând eforturile începute în 2022 cu sub-proiectul UZDINUZ de Christine Cizmaș. Prin acest eveniment, Asociația Prin Banat continuă promovarea patrimoniului cultural imaterial al Banatului, subliniind legăturile profunde dintre comunitățile românești din regiune și moștenirea lor culturală. Transpunerea poveștilor într-un format accesibil, precum podcasturi, face din acest proiect un exemplu de integrare a tehnologiei în conservarea și promovarea tradițiilor și istoriei locale.

Moving Fireplaces – The Legacy este organizat și implementat de Asociația Prin Banat. Proiect parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și finanțat prin programul Legacy Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

Comentarii

comentarii