Acasă Cultura UZPR Timiș are un program bogat de manifestări culturale în luna mai

UZPR Timiș are un program bogat de manifestări culturale în luna mai

DISTRIBUIȚI

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România ” Valeriu Braniște” Timiș are și în luna mai un program bogat de manifestări culturale.

Astfel, în data de 8 mai, a avut loc un eveniment organizat  în colaborare cu cenaclul literar “Seniorii”.

E vorba de prezentarea de carte “Epigrame și Epi… grave”, autor profesor Gheorghe Ciulpan. În același timp, a avut loc și un moment poetic cu poezie dedicată Paștelui.

Locul de desfășurare a fost biblioteca UZPR din cadrul bastion. Moderator Sylvia Hârceagă.

În data de 13 mai, de la ora 12:00, va avea loc expunerea “Paul Iorgovici – mare cărturar și patriot bănățean. 260 de ani de la naștere. Prezintă Ion Medoia. Evenimentul va avea la sediul filialei UZPR de la Bastion.

În 20 mai de la ora 12:00, la sediu UZPR de la baston, va avea loc expunerea Ștefan Cioroianu, protopop, publicist și luptător pentru drepturile românilor din Banat, fondatorul revistei Suflet nou din comuna Comloșu Mare. Prezintă Constanța Sylvia Hârceagă.

În 27 mai de la ora 12:00, tot la sediul filialei, va avea loc o cinematecă  despre personalități și evenimente în secvențe cinematografice. Va fi prezentat filmul documentar Gheorghe Zamfir -Miracolul românesc. Scenariul Mirela și Eugen Dorcescu. Prezintă regizorul Victor Popa, moderator Daniela Florian .

Comentarii

comentarii