Acasă Administraţie V-ați trezit cu roata blocată în parcarea unui centru comercial? Această practică...

V-ați trezit cu roata blocată în parcarea unui centru comercial? Această practică nu este legală. Anunțați autoritățile!

934
DISTRIBUIȚI

Comisia de Circulaţie a municipiului Timişoara a decis că practicile centrelor comerciale care blochează roțile autovehiculelor din parcări nu este legală. În întrunirea de urgenţă din data de 4 decembrie, s-a dat un termen de 24 de ore centrelor comerciale să renunțe la perceperea de taxe de deblocare în parcările care nu este acces controlat.

„Aducem la cunoştinţă faptul că aceste practici au fost realizate şi în trecut, de o altă societatea comercială, dar au fost considerate ilegale de către instanţele judecătoreşti competente de pe raza municipiului Timişoara. […] În caz de neconformare, Comisia de circulaţie îşi rezervă dreptul de a retrage avizele emise şi a proceda la începerea demersurilor legale pentru închiderea acceselor, precum şi de a sesiza Poliţia Română şi Parchetele competente”, se arată într-un comunicat emis de Primăria Municipiului Timișoara.

Administrația locală le recomandă cetăţenilor care sunt sau au fost victimele acestei practici să sesizeze Poliţia Română sau Parchetele care au competenţe. Reprezentanții PMT amintesc că parcarea fără acces controlat este considerată deschisă circulaţiei publice şi se supune reglementărilor Codului Rutier, aprobat prin OUG nr. 195/2002.În conformitate cu aceste prevederi, singura societate comercială autorizată de Primăria Municipiului Timişoara să realizeze serviciul de blocare şi/sau ridicare, transport, depozitare şi eliberare a autovehiculelor numai în prezenţa personalului din cadrul Poliţiei Rutiere este Societatea Drumuri Municipale Timişoara SA.

Comentarii

comentarii