Acasă Actualitate Vă pup, sunt vaccinat! – un proiect comun al UVT, DSP Timiș...

Vă pup, sunt vaccinat! – un proiect comun al UVT, DSP Timiș și ISJ Timiș

368
DISTRIBUIȚI

De Ziua Copilului 2021, Universitatea de Vest din Timișoara, alături de DSP Timiș și ISJ Timiș, dar și de cele mai importante instituții ale județului Timiș, s-au unit pentru binele copiilor, pentru binele nostru, al tuturor, într-un proiect de voluntariat pentru organizarea Maratonului vaccinării copiilor.

Din dorința de a oferi o alternativă copiilor, după ce prea aceștia au petrecut mult timp în casă, voluntarii s-au mobilizart și, astfel, s-a născut acest frumos proiect. La „Vineri 15”, două fluxuri de vaccinare, cu vaccin Pfeizer și Johnson and Johnson, au fost amplasate într-un ambient viu colorat, mulțumită implicării și efortului Facultății de Artă și Design din cadrul UVT, astfel că acum actul medical arată altfel.

Rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea: „Iată, copiii ne unesc! Pentru ca acest efort benefic de vaccinare a copiilor, care a debutat în 1 iunie, să își găsească ecouri și reacții cât mai bune, ne-au reunit, voluntari mai multe instituții din județ, și am transmis public acest îndemn, pro-vaccinare, pentru sănătatea copiilor, pentru ieșirea de sub spectrul acestui virus periculos. Le mulțumim tuturor voluntarilor pentru dăruire! Multă sănătate!”.

 La nivel național, toți copiii cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani se pot vaccina în cadrul unui maraton de vaccinare organizat cu prilejul Zilei Copilului. Maratonul se adresează grupei de vârstă 16-18 ani, dar și grupei 12-15 ani, după ce săptămâna trecută Agenția Europeană a Medicamentului a aprobat vaccinul Pfizer și pentru această grupă de vârstă.

Comentarii

comentarii