Acasă Actualitate Vacanța s-a terminat! Campanie de prevenire a riscurilor în rândul elevilor din...

Vacanța s-a terminat! Campanie de prevenire a riscurilor în rândul elevilor din Timiș

177
DISTRIBUIȚI

În perioada 1-10 septembrie, poliţiştii Biroului de Analiza şi Prevenirea Criminalității Timiș desfăşoară activităţi în cadrul campaniei “Vacanță s-a terminat. Sunteți pregătiți pentru un nou început?”.

Scopul este creșterea gradului de siguranță al minorilor prin informarea părinților asupra comportamentelor la risc și situațiilor vulnerabile la care pot fi expuși copiii acasă, pe drum sau on-line.

Astfel, în weekend, polițiștii Biroului de Analiza și Prevenirea Criminalității, s-au deplasat în 2 centre comerciale de pe raza municipiului Timișoara și a localității Ghiroda, unde au desfășurat activități de informare a părinților despre siguranța minorilor, siguranța pe drum și acasă, atunci când aceștia nu sunt supravegheați de adulți, precum și despre siguranța în mediul on-line a acestora. În cadrul activităților au fost distribuite materiale cu conținut informativ-preventiv.

Recomandari pentru elevi

Chiar dacă nu aţi împlinit încă vârsta de 18 ani trebuie să aveţi în vedere faptul că minorii  care  au  împlinit  vârsta  de  14 ani răspund penal. Aceştia pot fi sancţionaţi chiar şi cu pedeapsa închisorii.

Nu legaţi prietenii cu persoane care manifestă un comportament deviant! Nu intraţi în anturaje dubioase!

Evitaţi frecventarea locurilor şi mediilor unde se consumă alcool, droguri sau se practică jocuri de noroc!

Atenţie la „lumea virtuală”! Poliţiştii îi sfătuiesc pe copii să nu ofere date personale sau poze celor cu care corespondează pe internet.

 

 

Comentarii

comentarii