Acasă Turism VACANŢE ÎN BANAT. Băile Călacea

VACANŢE ÎN BANAT. Băile Călacea

DISTRIBUIȚI

Statiunea-Baile-CalaceaAsociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Timiş, din cadrul CJT, propune o ieşire de câteva ceasuri la Băile Călacea, chiar dacă nu aveţi nevoie de tratament balnear.
Călacea, la doi paşi de comuna Orţişoara, s-a bucurat în urmă cu aproape 30 de ani de o atenţie deosebită din partea statului, fiind vizitată de vârstnici şi de suferinzii de anumite afecţiuni, în special osoase sau anexe.
Administratorul staţiunii, Marcel Velteş, spune că ar fi nevoie de aproape 1 milion de euro pentru a pune Băile Călacea pe picioare, baza de tratament şi creşterea spaţiilor de cazare fiind prioritare.
În prezent, există locuri în hoteluri de 2 şi de 3 stele, o cantină – restaurant şi se amenajează, în continuare, şi alte spaţii de cazare, pentru că au fost neglijate.
Staţiunea este destinată, ca bază de tratament, prioritar medicinei de recuperare, pentru afecţiuni ale aparatului locomotor, boli reumatismale degenerative, gonartroze, coxartroze, spondiloze, care sunt localizate la nivelul cartilajului articular, hernii de disc, recuperarea după imobilizare pentru fracturi şi protezare sau recuperări sportive.
Băile Călacea au ca punct forte de atracţie Parcul dendrologic, care se întinde pe 15 hectare, amenajat în stil anglo-francez, cu alei ordonate, dar şi bătătorite de drumeţi. Adăposteşte numeroase specii indigene şi exotice de arbori şi arbuşti. Cea mai frumoasă porţiune a parcului este pădurea de salcâmi, unde se află specia numită Evodia, fără ţepi, ”importată” din Australia.
Tot în Călacea găsiţi o altă oază de linişte, lacul cu nuferi, care se întinde pe aproximativ 400 de metri pătraţi, în 1996 fiind aduşi aici de la Băile Felix trei nuferi albi – Nympheea Lotus, varietatea termalis, şi care acum acoperă luciul apei, alături de alte specii de nuferi, aduse din alte locaţii.

Comentarii

comentarii