Acasă Sănătate Vaccinarea cu BCG şi vaccin hexavalent, reluată la Arad; medicii fac apel...

Vaccinarea cu BCG şi vaccin hexavalent, reluată la Arad; medicii fac apel la părinţi să vină

DISTRIBUIȚI

vaccin media wVaccinarea cu BCG şi cu vaccin hexavalent a fost reluată în judeţul Arad, după ce DSP a primit de la Ministerul Sănătăţii aproape 9.000 de doze cu vaccin, în condiţiile în care câteva sute de nou-născuţi nu au mai fost vaccinaţi încă de la finele lunii august.
Direcţia de Sănătate Publică Arad a primit de la Minsiterul Sănătăţii 5.200 doze vaccin BCG şi 3.531 doze vaccin hexavalent (Hexacima), dar şi câtea sute de doze de vaccin anti hepatitic B de tip pediatric.
“În momentul de faţă în depozitul Direcţiei de Sănătate Publică Arad există vaccin BCG, vaccin care a fost ridicat de către maternităţi, şi pe această cale recomandăm părinţilor care nu şi-au vaccinat copiii şi sunt restanţieri cu BCG să se prezinte la medicul de familie pentru a fi consiliaţi şi îndrumaţi către ambulatoriile de neonatologie din maternitatea în care s-au născut. De asemenea, am mai primit o tranşă de vaccim hexavalent şi sperăm, cu această ocazie, să recuperăm cât mai mulţi copii restanţieri, precum şi copiii eligibili. Am mai primit, prin redistribuire de la alte judeţe, vaccin anti hepatitic B, pe care o parte l-am direcţionat către maternităţi, urmând ca în zilele următoare să mai primim o altă tranşă de vaccin anti hepatitic B şi sperăm ca în următoarele două luni să fim acoperiţi şi cu acest vaccin pe maternităţi. Se continuă şi vaccinarea pe ROR, încercând să recuperăm cât mai mulţi copii în contextul în care avem tot mai multe cazuri de rujeolă”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Arad, medicul Mihaela Cîtu.
Vaccinul BCG se face împotriva tuberculozei, estimându-se că circa 600 de copii nou-născuţi au rămas nevaccinaţi în judeţ în acest moment.
Vaccinul hexavalent – Hexacima este un vaccin contra difteriei, tetanosului, tusei convulsive, haemophilusului influenzae tip B, hepatitei B şi a poliomielitei. În contextul numărului crescut de cazuri de rujeolă din judeţ, DSP Arad recomandă populaţiei să vaccineze copiii şi cu vaccinul ROR.
Singura metodă de prevenţie a acestor boli o reprezintă vaccinarea, iar DSP îndemnă populaţia să răspundă invitaţiei medicilor de familie în vederea vaccinării.
În acest an, în judeţul Arad există peste 220 de cazuri confirmate şi suspecte de rujeolă. Cinci persoane – un băieţel de 8 luni din localitatea Milova, o fetiţă de 9 luni din oraşul Curtici, un băiat de 15 ani din Covăsânţ, o femeie de 27 de ani din municipiul Arad şi o fetiţă de un an din localitatea Caporal Alexa – au murit ca urmare a complicaţiilor cauzate de rujeolă.

Comentarii

comentarii