Acasă Actualitate Vaccinurile Pfizer/BioNtech și AstraZeneca sunt eficiente și împotriva tulpinei indiene a COVID-19

Vaccinurile Pfizer/BioNtech și AstraZeneca sunt eficiente și împotriva tulpinei indiene a COVID-19

1984
DISTRIBUIȚI

Un studiu realizat în Marea Britanie relevă faptul că vaccinurile dezvoltate de Pfizer/BioNtech și AstraZeneca sunt eficiente atât împotriva tulpinei britanice a COVID-19, dar și în cazul celei indiene.

Astfel, vaccinul Pfizer/BioNTech a fost eficient 88% împotriva bolii simptomatice a variantei indiene, B.1.617.2, la două săptămâni după a doua doză, comparativ cu 93% eficienţă contra variantei engleze, în timp ce serul AstraZeneca a fost eficient 60%, comparativ cu 66% contra variantei engleze, potrivit Agerpres.

Rezultatele au fost lăudate de autoritățile britanice care le-au descris drept “inovatoare”, într-un moment în care guvernul se bazează pe campania sa de vaccinare pentru a se proteja de un focar al variantei indiene care pune în pericol continuarea planului său de relaxare a restricţiilor.

Pentru a opri răspândirea acestei variante, intervalul dintre două doze de vaccin a fost redus la opt săptămâni pentru persoanele de peste 50 de ani şi cele  vulnerabile, iar testarea fost intensificată în zonele afectate mai ales din nord-vestul Angliei şi unele zone din Londra.

Cele două vaccinuri studiate sunt eficiente 33% împotriva bolii simptomatice cauzate de varianta indiană la trei săptămâni după injectarea primei doze, comparativ cu aproximativ 50% împotriva variantei Kent, potrivit PHE.

Comentarii

comentarii