Acasă Cultura Văduva veselă – spectacol savuros în paşi de vals şi can-can francez,...

Văduva veselă – spectacol savuros în paşi de vals şi can-can francez, în parcul Rozelor Timișoara

603
DISTRIBUIȚI

Spectacol de operetă de mare interes pe scena înnoită din Parcul Rozelor în cadrul amplei manifestare cultural-artistice și sociale Bega Bulevard 2021!

Opera Națională Română Timișoara prezintă „Văduva veselă” de Franz Lehar, sâmbătă 19 septembrie 2021 de la ora 20.00.

Opereta aranjată pe suavele note ale compozitorului Franz Lehár a reușit să declanșeze valuri de râsete și simpatie chiar de la premiera sa absolută, din anul 1905, atunci când compozitorul austriac a dat tonul unei noi abordări a genului. Prin Die lustige Witwe, Lehár a devenit de îndată reformatorul operetei, înviorând sălile de spectacol din întreaga lume și continuând și azi să captiveze generații de melomani prin strălucirea și melodicitatea sa.

Muzica plină de vervă şi romantism din Văduva veselă, împletită cu dialogurile spumoase ale protagoniştilor, conturează cu şarm prețioasa înaltă societate din La Belle Époque a secolului XX. Tânăra şi seducătoarea văduvă Hanna şi fermecătorul conte Danilo, eroii operetei, trăiesc o poveste de dragoste siropoasă, printre trufii neclintite şi intrigi ambiţioase. Totul într-un spectacol savuros, pigmentat cu sentimente intense şi hilare răsturnări de situaţie, purtate pe paşi de vals pasional şi can-can francez, ce fac deliciul publicului.

 

Comentarii

comentarii