Acasă Actualitate Val de aer polar peste România, la început de vară. ANM a...

Val de aer polar peste România, la început de vară. ANM a emis o informare de frig și ploi în toată țara

861
DISTRIBUIȚI

Val neobișnuit de frig la început de vară, în România, iar meteorologii nu vin deloc cu vești bune. În urmă cu puțin timp, ANM a emis o informare de frig, ploi și vânt în toată țara, până joi.

Potrivit informării ANM, în regiunile estice, sud-estice, precum și în zona Carpaților de Curbură va continua să plouă în general moderat cantitativ și se vor acumula 10-20 l/mp și izolat 25 l/mp.

Vântul va prezenta intensificări temporare în Moldova, Dobrogea și estul Munteniei în general cu viteze de 45-55 km/h și pe alocuri 60-70 km/h.

La munte, avem parte de condiţii meteo ca în plină iarnă.

“Sunt minus 4 grade Celsius, la Vârful Omu și minus 1 grad, Bâlea Lac, iar vântul puternic coboară temperaturile până la minus 6….minus 4 grade Celsius. În acest moment, rafele de vânt depăşesc 90 km/h”, a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Informarea este în vigoare de miercuri, de la ora 10.00, până joi, la ora 12.00.

Vremea ar urma să se încălzează ușor la finalul acestei săptămâni.

Prognoza meteo 2 – 7 iunie 2021

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestei perioade, la nivelul întregii țări, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în regiunile estice.

Regimul pluviometric va fi excedentar în estul și sud-estul teritoriului, dar și deficitar în regiunile intracarpatice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Vremea 7 – 14 iunie 2021

Temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în regiunile sudice și în cele montane aferente, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Prognoza meteo 14 – 21 iunie 2021

Temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru acaestă perioadă, în toate regiunile, dar mai ales în cele estice.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile centrale și nordvestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Vremea 21 – 28 iunie 2021

Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, posibil ușor mai coborâte în regiunile estice.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi deficitare în regiunile vestice, sud-vestice și la munte, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Comentarii

comentarii