Acasă Actualitate Valentin Handra, coordonatorul Centrului Județean de Aparatură Medicală, a murit chiar în...

Valentin Handra, coordonatorul Centrului Județean de Aparatură Medicală, a murit chiar în ziua de Crăciun, cu plămânii distruși, răpus de coronavirus

781
DISTRIBUIȚI

Valentin Handra, cel care a coordonat o viață Centrul Județean de Aparatură Medicală, aflat în subordinea Direcției de Sănătate Publică Arad, a murit chiar în ziua de Crăciun, răpus de coronavirus.

Valentin Handra a fost mereu pe baricade, el fiind responsabil cu întreținerea și repararea aparatelor de ventilat folosite inclusiv pe secțiile de ATI Covid. Din păcate, bărbatul nu a mai putut fi ajutat de către aparatele pe care chiar el le menținea în stare de funcționare.

Acesta a murit chiar în ziua de Crăciun, internat pe secția ATI 1 – non-COVID, a Spitalului Clinic Județean Arad, cu plămânii afectați integral în urma infecției cu noul coronavirus.

Valentin Handra a fost confirmat pozitiv în urmă cu trei săptămâni, a făcut o formă agresivă a bolii care a necesitat internarea sa pe secția de Terapie Intensivă a Spitalului COVID, unde a fost intubat. După ultimul test negativ, acesta a fost transferat la secția ATI non-COVID, însă plămânii săi au fost mult prea afectați pentru a mai putea lupta pentru viață, scrie Aradon.

Directorul DSP Arad, dr. Horea Timiș și-a exprimat regretul față de această nouă tragedie, provocată de pandemie:

„Am pierdut un om deosebit, un coleg de nădejde, alături de care am lucrat în primul val al pandemiei la repararea aparatelor de ventilat. A fost ani la rând coordonatorul Centrului Județean de Aparatură Medicală, un om de un profesionalism desăvârșit, apreciat de toți cei cu care a intrat în contact, de-a lungul activității sale. Este o pierdere imensă, tot sistemul medical arădean îi este recunoscător pentru implicarea sa și ne exprimăm regretul profund că nu-l vom mai avea alături de noi. Sincere condoleanțe familiei și celor apropiați!”

Comentarii

comentarii