Acasă Politica Vânătoarea de profesori

Vânătoarea de profesori

DISTRIBUIȚI

            S-a declanșat, în întreaga Românie, vânătorea de dascăli. Cu legea în mână. Cei care dau meditații trebuie să se înregistreze ca atare. Să raporteze. Și să plătească bir la stat. Un important pas înainte în materie de o ”Românie educată”. Și de stat de drept. Și de colectare la buget.

            Asistăm la o inginerie săvârșită la nivel național. Profesorii și învățătorii sunt mizerabil plătiți. Iar asta se întâmplă în mod tradițional. Și programatic. De aici decurg două consecințe. Prima se referă la calitatea profesorilor și învățătorilor. Dacă lefurile sunt atât de mici, atunci este firesc să constatăm că și calitățile profesionale ale acestora sunt scăzute. Învățământul românesc este ocupat, din ce în ce mai mult, de către profesori și învățători slabi. Iar a doua consecință este că părinții, sesizând acest fenomen, simt nevoia să îmbunătățească cumva pregătirea copiilor. Și atunci recurg la meditații.

            Fenomenul meditațiilor a atins în România cote înspăimântătoare. Familiile își rup de la gură, făcând fel de fel de sacrificii pentru a plăti meditații, încercând astfel să îmbunătățească pregătirea copiilor. Meditatorii sunt din ce în ce mai puțini și din ce în ce mai scumpi, pentru că numărul profesorilor bine pregătiți scade în progresie geometrică. Și atunci în ”România educată”, guvernul, care în materie salariată își bate joc de profesori și învățători, periclitând astfel pregătirea noilor generații, recurge la o întreagă strategie pentru ca o parte din banii sacrificați de părinți pentru a face ceea ce școala nu e în stare să facă, să ajungă la buget sub forma unor impozite și taxe.

            Cu cât România este mai puțin educată, cu atât mai mulți bani din banii de meditații vor ajunge în trezoreria statului.

            Dacă profesorii nu se conformează, dacă ei nu își declară aceste activități și veniturile obținute și dacă refuză să plătească cota parte la stat, atunci vor fi urmăriți, hăituiți, amendați și, confrom ultimelor avertismente oficiale pe care le auzim, vor putea să fie chiar pedepsiți penal.

            Am putea să ne imaginăm că este un cerc vicios. Cu cât educația e mai precară, pentru că salariile profesorilor și învățătorilor sunt precare, cu atât mai mult se învârte morișca meditațiilor și respectiv morișca banilor încasați la bugetul statului. Sub amenințarea moriștii penale. Dar nu este un cerc vicios. În ”România educată”, această operațiune este deliberată. 

 

 

Comentarii

comentarii