Acasă Actualitate Vârful cazurilor de COVID în Timiş a fost la începutul lunii aprilie

Vârful cazurilor de COVID în Timiş a fost la începutul lunii aprilie

1651
DISTRIBUIȚI

Viceprimarul Dan Diaconu a prezentat un grafic al evoluţiei cazurilor de COVID din judeţul Timiş, care indică o creştere accentuată la începutul lunii aprilie, în ceea ce priveşte îmbolnăvirile. Chiar dacă suntem acum într-o zonă “mai sigură”, vigilenţa şi regulile Ordonanţelor militare trebuie respectate cu stricteţe în continuare, pentru a preveni o revenire la cee ace poate fi şi mai rău.

Din păcate, creşte numărul celor care au început să renunţe cu nesimţire la măşti, în spaţiile închise, iar aceştia sunt de toate vârstele.

“După ce numărul de cazuri noi a fost relativ ridicat la sfârșitul lunii martie și începutul lunii aprilie, situația a devenit mult mai bună pe măsură ce măsurile de distanțare și-au făcut efectul. Momentele critice anunțate, cele din preajma sărbătorilor pascale, au fost depășite cu bine.

Responsabilitatea și vremea urâtă ne vor permite să depășim cu bine și cel de al doilea moment, cel legat de 1 mai. Astăzi, Timișul are cumulat 60 de îmbolnăviri la suta de mii de locuitori și un procent foarte bun de însănătoșiri. În fapt de o perioadă bună, numărul mediu de însănătoșiri îl depășește pe cel al cazurilor noi. S-a ajuns și la capacitatea preconizată anterior de testare și ultimele zile au înregistrat un număr de teste zilnice apropiat de 1.000 în Timișoara.

Mai sunt două săptămâni până la sfârșitul stării de urgență. Semnalele sunt că ridicarea restricțiilor nu va fi uniform în toată țara. E extrem de important să menținem acest ritm bun, oricât ar fi de greu, după o atât de lungă perioadă. E o garanție că tranziția către normal va fi una lină și scurtă.”, spune Dan Diaconu.

Comentarii

comentarii