Acasă Politica Vasile Dîncu: ”Mircea Geoană ar putea să fie în finala prezidenţială”

Vasile Dîncu: ”Mircea Geoană ar putea să fie în finala prezidenţială”

DISTRIBUIȚI

Vasile Dîncu, fost ministru al Apărării și președintele Consiliului Național al PSD, a declarat sâmbătă, 25 mai, că Mircea Geoană este credibil, dată fiind funcția înaltă pe care o ocupă în sistemul internațional. Acest lucru este unul dintre atuurile care îl fac un posibil candidat pentru turul final al alegerilor prezidențiale de la finalul acestui an, în opinia sociologului.

Dîncu susține că Geoană, actual secretar general adjunct al NATO și posibil candidat pentru fotoliul de la Cotroceni, a reușit să arate o parte din viziunea lui pentru România, ajutat fiind de faptul că ocupă o funcția mai relevantă la nivel internațional decât orice alt român, conform News.ro.

”În momentul acesta, sondajele arată că Mircea Geoană are o candidatură credibilă, că este un personaj credibil. A reuşit să îşi proiecteze câteva idei despre devenirea României, cu experienţa pe care o are, cu prestigiul funcţiei pe care încă o deţine şi care este cea mai înaltă funcţie pe care a deţinut-o un român în sistemul internaţional. A reuşit să facă aceste lucruri. S-ar putea să nu fie destul asta”, a declarat Vasile Dîncu, sâmbătă, într-o emisiune difuzată de Prima TV.

De asemenea, Vasile Dîncu a subliniat că Mircea Geoană ar putea ajunge în finala prezidenţială, fiind un actor important al acestor alegeri.”Într-adevăr este apreciat în sondaje. Dacă va funcţiona în continuare mobilizarea părtinică ca fiind cea care propulsează un candidat pentru turul doi, atunci vom vedea, dar vom vedea numai atunci când vom şti exact care va fi relaţia dintre PSD şi PNL sau candidatul PSD şi candidatul PNL în alegeri. Până atunci Mircea Geoană evoluează singur oarecum şi atunci nu ne putem da seama de configuraţia viitoare (…) Mircea Geoană rămâne un actor important al viitoarelor alegeri. Asta este clar, dar nu ştim ce se va întâmpla cu candidatura domniei sale. Ar putea să fie în finala prezidenţială”, a precizat Vasile Dîncu.

Comentarii

comentarii