Acasă Eveniment Vasile Sas, agresorul fostului șef al BCCO Timișoara, trimis în judecată de...

Vasile Sas, agresorul fostului șef al BCCO Timișoara, trimis în judecată de procurori

DISTRIBUIȚI

Au trecut cinci ani de la scandalul in urma caruia fostul sef al Brigazii de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Timisoara, comisarul sef Mugurel Laviniu Poinar, a fost la un pas sa fie ucis, si abia acum a inceput judecarea agresorului.

A fost nevoie ca politistul sa ceara Judecatoriei Timisoara, in cadrul unei contestatii privind durata procesului penal, obligarea procurorilor la urgentarea solutionarii dosarului, altfel, cine stie, s-ar fi ajuns la prescrierea raspunderii penale a inculpatului Sas I. Vasile, cel care l-a atacat pe seful BCCO cu un ciob de sticla si i-a provocat o rana profunda la nivelul fetei.

„Respinge exceptiile invocate de catre inculpatul Sas I. Vasile. Constata legalitatea sesizarii instantei cu rechizitoriul nr. 10003/P/2017 al Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara, privind pe inculpatul Sas Vasile, trimis in judecata pentru savarsirea infractiunii de loviri sau alte violente, a administrarii probelor si a efectuarii actelor de urmarire penala. Dispune inceperea judecatii cauzei privind pe inculpatul Sas Vasile”, se mentioneaza in Incheierea finala camera preliminara (dosar nr. 5989/325/2022) pronuntata de Judecatoria Timisoara, in urma cu cateva zile, mai exact la termenul din 11.05.2022.

La sfarsitul lunii mai 2017, pe o terasa din zona Stadionului “Dan Paltinisanu” din Timisoara, s-a produs un incident violent, in urma caruia seful BCCO Timisoara, care iesise la o cina cu prietenii, a suferit taieturi profunde la nivelul fetei si a gatului, care i-au pus viata in primejdie. Agresorul Sas Vasile, care a folosit un pahar, pe care l-a ciobit intentionat, a fost oprit la timp de unul dintre comeseni, pentru a nu provoca o tragedie.

Intre timp, comisarul sef Mugurel Poinar a plecat, inapoi, la BCCO Oradea, de unde fusese detasat in orasul de pe Bega, iar la carma BCCO Timisoara a revenit comisarul sef Stefan Negrila, care a efectuat un stagiu de cativa ani la BCCO Cluj-Napoca, scrie impactpress.ro.

Comentarii

comentarii