Acasă Cultura Verde-n faţă, la Cărtureşti

Verde-n faţă, la Cărtureşti

DISTRIBUIȚI

Cărtureşti  ne invită marţi, 7 aprilie, la o dezbatere „verde”. După cum ne anunţă Cosmin Lungu, PR & events manager Cărtureşti, se va vorbi „despre pomi, iarbă, flori şi oameni cu rădăcini de Timişoara, o discuţie cu simţ de răspundere şi poate niţel încinsă, când vine vorba de betonul pe care-l lăsăm să ne împietrească şi vegetaţia pe care o cam împingem să moară”. Confruntarea „Verde-n faţă” se vrea o discuţie sinceră despre ce a fost, ce este şi ce-ar putea fi Timişoara (vegetală şi umană). La întâlnire e aşteptat să vină  Vasile Ciupa, directorul Direcţiei de Mediu din Primăria Timişoara, omul care se îngrijeşte de moştenirea verde şi poate astfel să răspundă cine/ce/încotro.
Participanţii care susţin natura, sosiţi în Cărtureşti, vor fi întâmpinaţi, după spusele organizatorilor, cu un petic de iarbă, iar la despărţire vor primi „un dar de viaţă nouă: seminţe de sădit în locuri dragi”.
Printre întrebările propuse dezbaterii sunt: „are Timişoara suficient spaţiu verde, ne îngrijim cum trebuie de el, suntem în stare să salvăm planeta, ne dă ghes criza mediului să consumăm mai puţin, renunţăm la comoditate pentru a recicla, ne implicăm sau stăm pe margine?”
Dezbaterea va fi moderată de Loredana Orhei, activist verde,  şi va avea loc în Cărtureştiul de pe Mercy 7, la etaj, de la ora 18.

Comentarii

comentarii