Acasă Eveniment „Verde pentru Biciclete” a sunat adunarea la Pedalarea de Primăvară

„Verde pentru Biciclete” a sunat adunarea la Pedalarea de Primăvară

579
DISTRIBUIȚI

FOTO

Bicicliştii au înverzit oraşul

Verde pentru Biciclete a sunat din nou adunarea pentru pedalare. De această dată… de primăvară. Aproximativ o mie de biciclişti au fost prin Timişoara, la această acţiune. Poate chiar mai mulţi… „Uai, dar câţi sunt ăştia!”, „Uite că mai vin! Uite acolo. Foooarte mulţi!” – sunt numai câteva din expresiile oamenilor la vederea unei adevărate “mări” de biciclete, ce a străbătut, duminică de dimineaţă, oraşul. Bicicliştii s-au adunat la Casa Verde pentru Biciclete – pe platforma TIMCO – şi de acolo au plecat în plimbare pe un traseu bine stabilit, cu punct final Parcul Copiilor.

Au mers pe Circumvalaţiunii, pe Lipovei, pe lângă Mall, pe strada Divizia 9 Cavalerie, ieşind pe Take Ionescu, sensul de la Mărăşti, au trecut prin Piaţa Unirii, au intrat pe strada Cluj şi de acolo în Parcul Copiilor, unde încălzirea pentru giumbuşlucuri cu biciclete – sărituri şi trick-uri de tot felul deja începuse.

20 la sută pe bicicletă spre serviciu…

Emil Cristescu, iniţiatorul acestei campanii, a spus că îşi doreşte ca 20 la sută din cei care merg la serviciu să facă acest lucru cu bicicleta. După numărul celor prezenţi la această adunare sunt şanse bune ca acest lucru să se întâmple. Copii, adulţi, toţi au sunat din soneriile bicicletelor şi s-au plimbat până în Parcul Copiilor. Nu numai ei – au fost şi vedete – Leonard Doroftei, Prinţesa Brianna Caradja, Crina Matei, Diana Bisinicu, Sophia şi Costin Marculescu au ales să „încalece” pe bicicletă şi să se alăture acestei acţiuni de la Timişoara, devenită deja extrem de cunoscută. Horea Crişovan – un artist care nu mai are nevoie de nici o prezentare – a venit şi el cu bicicleta, pentru o pedalare de primăvară. Emil Cristescu a fost premiat de dr. arh. Radu Radoslav, care i-a înmânat o diplomă pentru ceea ce a făcut cu această campanie în domeniul regenerării urbane. Registrul Urbaniştilor din România- Biroul Teritorial al Regiunii de Dezvoltare Vest a decis ca să decerneze cea de-a doua diplomă de excelenţă în domeniul regenerării urbane, făcute prin iniţiative private, Fundaţiei Bega – lui Emil Cristescu, pentru campania “Verde pentru Biciclete”. “Verde pentru Biciclete” este o mişcare pentru pedalare, susţinută de Fundaţia Bega, în colaborare cu Clubul Sportiv Gratzu.

 

 

{vsig}galerie/fotoverdepentrubicicleteadouatura{/vsig}

Comentarii

comentarii