Acasă Actualitate „Verde pentru Biciclete” pedalează în forţă şi în 2010

„Verde pentru Biciclete” pedalează în forţă şi în 2010

399
DISTRIBUIȚI

biciclistiAcum, că iarna e pe sfârşite, echipa „Verde pentru Biciclete” porneşte în forţă seria evenimentelor care încurajează mersul pe bicicletă pentru anul 2010. Echipa de campanie propune un calendar încărcat şi acţiuni îndrăzneţe în dorinţa de a promova mersul pe bicicletă în Timişoara.

Biciclete pentru angajaţi

Două dintre acţiuni sunt gândite să se deruleze pe o perioadă mai lungă de timp. Proiectul „Angajatori pe două roţi”, ce se va derula în perioada februarie – octombrie, este adresat companiilor din Timişoara, cu scopul de încuraja mersul pe bicicletă prin intermediul unor acţiuni cu caracter intern. Companiile sunt încurajate să îşi sprijine angajaţii în a adopta bicicleta ca mijloc de transport alternativ. Obiectivele propuse sunt includerea şi recompensarea în cadrul iniţiativei a cel puţin 10 companii timişorene, cu statutul de „Angajator Implicat” şi creşterea cu 20 % a numărului de biciclişti în rândul companiilor.  Proiectul presupune donarea unei „flote” de biciclete angajaţilor care fac dovada utilizării vehiculului pe 2 roţi pentru deplasarea la locul de muncă, închirierea sau răscumpărarea la preţuri modice a bicicletelor pentru cei care doresc să se deplaseze la locul de muncă cu bicicleta şi, nu în ultimul rând, premierea angajaţilor cu biciclete. Grupul de firme Bega este primul angajator care şi-a anunţat implicarea activă în program. Emil Cristescu, vicepreşedintele Bega Grup a anunţat că pe parcursul acestui an va pune la dispoziţia angajaţilor peste 100 de bicicle. „Avem deja mulţi angajaţi care vin la serviciu cu bicicleta. La Electrotimiş există deja o iniţiativă asemănătoare,” a declarat Emil Cristescu, cel care, prin Fundaţia Bega, este sufletul campaniei „Verde pentru Biciclete”

Bikeman-i şi voluntari VpB

După prima acţiune ce vizează companiile şi angajaţii lor, „Verde pentru Biciclete”  a mai lansat un proiect de durată ce se adresează tinerilor. Proiectul „Combatanţi pe două roţi”, se va desfăşura în perioada  februarie – aprilie şi are drept obiectiv promovarea mersului pe bicicletă în liceele timişorene prin recrutarea de Bikeman-i în fiecare instituţie de învăţământ liceal. Combatanţii îşi vor crea echipe de recruţi din rândul colegilor lor pentru a participa în cadrul evenimentelor „Verde pentru Biciclete” şi nu numai. Alături de Bikeman-i (eroi pe bicicletă), vom fi recrutaţi voluntari VpB din rândul bicicliştilor. Proiectul cuprinde 2 secţiuni: voluntari „Verde pentru Biciclete” – biciclişti cu vârsta cuprinsă între 16 şi 70 de ani, dornici să se implice in derularea evenimentelor VpB şi Bikemen – elevii de liceu biciclişti, cu vârsta intre 16 şi 19 ani.
Responsabilităţile combatanţilor, a Bikemen-ilor şi a voluntarilor, sunt: implicarea in acţiunile de promovare a evenimentelor; implicarea activă in derularea evenimentelor; încurajarea colegilor, prietenilor, familiei, cunoştinţelor de a lua parte la acţiunile VpB; strângerea de semnături pentru crearea de piste pentru biciclete; in plus, faţă de voluntarii simplii, Bikemen-ii au responsabilitatea de a crea o echipă de biciclişti in liceu lor, formată din minimum 10 elevi. Doritorii se pot înscrie pe site-ul www.pedaleaza.ro, la secţiunea „Voluntar VpB”, până ladata de 15 martie 2010.

Un an bogat în acţiuni

„Verde pentru Biciclete” va continua şi în acest an seria acţiunilor devenite deja tradiţionale. De 1 martie voluntarii biciclişti „Verde pentru Biciclete” vor împărţii mărţişoare „bicicliste” domnişoarelor şi doamnelor. Pe 28 martie va fi organizată acţiunea „Descoperă Timişoara pe bicicletă”, o competiţie sportivă pe echipe menită să-i determine pe utilizatorii bicicletei să îşi cunoască mai bine oraşul în care locuiesc, să facă mişcare şi să folosească bicicleta în scop turistic, sportiv, recreaţional şi ca mijloc de deplasare mai sănătos şi mai curat.
Tradiţionala „Numărătoarea de primăvară” va avea loc pe 25 aprilie şi va deschide din nou anotimpul verde pentru biciclete alături de combatanţii pe două roţi printr-o tură prin oraş.
Lista de acţiuni mai cuprinde „Ricşa colectează hârtia” – mai 2010, prin care „Verde pentru Biciclete” susţine „Copacul de Hârtie” şi oferă o alternativă la transportul cu maşina al hârtiei donate de către persoanele fizice şi juridice din Timişoara. Se doreşte încurajarea utilizării ricşei pe distanţe scurte, in vederea eficientizării şi reducerii impactului asupra mediului.
Crosul firmelor pe bicicletă se va desfăşura în luna iunie. Companiile cu statut de angajator implicat, vor putea înscrie bicicliştii angajaţi într-o competiţie de tip cross pe bicicletă în Timişoara, pentru a arăta timişorenilor că şi companiile pot fi în „top” pe bicicletă.
De asemenea, „Turele bănăţene” vor continua în perioada iunie – august, când „Verde pentru Biciclete”şi C.S. Gratzu îi invită timişorenii la o nouă serie de ture pe traseele din împrejurimile Timişoarei pentru a ne/se bucura împreună de anotimpul cald şi beneficiile bicicletei.
În luna septembrie, managerii companiilor timişorene vor lăsa costumele acasă şi îşi vor demonstra supremaţia pe bicicletă într-o competiţie pe două roţi adresată lor.

„Verde pentru Biciclete” va aniversa 2 ani pe 23 octombrie, când îi va scoate din nou pe timişorenii biciclişti în stradă pentru a sărbători doi ani de acţiuni în sprijinul mersului pe bicicletă.

Comentarii

comentarii