Acasă Actualitate Verdict DSVSA Timiș: ”Ați tăiat porcul în curte? Nu aveți voie să...

Verdict DSVSA Timiș: ”Ați tăiat porcul în curte? Nu aveți voie să vindeți carnea nimănui!”

864
DISTRIBUIȚI

În scopul prevenirii apariției toxiinfecțiilor alimentare, inclusiv a infestării cu parazitul Trichinella spiralis, DSVSA Timiș atenționează că vânzarea porcilor vii din gospodăriile populației este permis cu respectarea legislației sanitare veterinare privind înregistrarea migrarea animalelor și numai din zone și localități care nu se află sub restricții sanitare veterinare, datorate pestei porcine africane.

Migrarea porcilor vii se poate efectua numai dacă animalele sunt însoțite de certificatul de sănătate și de formularul de mirare emise de către medicul veterinar al circumscripției sanitare veterinare locale.

Legislația în vigoare permite cumpărarea de carne și organe proaspete numai din unități autorizate, care prin programul de control implementat de către inspectorii DSVSA Timiș garantează că aceasta provine din abatoare autorizate, unde este asigurată și asistență sanitar veterinară permanentă

Este total interzisă înstrăinarea cărnii de porc sau a produselor provenite de la porcine sacrificate în gospodăriile populației, acestea putând fi destinate doar consumului propriu familiei.

La sacrificarea porcinelor din gospodăriile populației trebuie anunțat medicului veterinar al circumscripției sanitare veterinare locale, în vederea efectuării examenului trichineloscopic al cărnii.

Punct de examinare trichineloscopică în Timișoara: strada Surorile Martir Caceu, nr. 4, telefon:0256204911 , Fax 0256204911 E-mait:office-timiș@ansvsa.ro, web: wwwtimisdsvsa.ro

Examinarea trichineloscopică a cărnii de porc în punctele sanitare veterinare din piețe și la nivelul circumscripțiilor sanitare veterinare din județ se efectuează numai pentru persoane fizice: în municipiul Timișoara: – piața Lipovei – piața Doina – piața losefin.

În municipiul Lugoj: – sediul CSVSA Lugoj – str. Nera nr. 11 în toate circumscripțiilor sanitare veterinare de asistență din județ. În celelalte localități din județ, examinarea se efectuează de către medicii veterinari de liberă practică (privați), din circumscripțiile sanitare veterinare teritoriale -a explicat Alin Flavius Nicoară, directorul DSVSA Timiș.

Comentarii

comentarii