Acasă Cultura Vernisaj cu tur ghidat și brunch cu artiștii – două evenimente de...

Vernisaj cu tur ghidat și brunch cu artiștii – două evenimente de neratat la Art Encounters Timișoara

949
DISTRIBUIȚI

Săptămâna aceasta se încheie cu două evenimente de neratat la Fundația Art Encounters din Timișoara. Joi, 27 februarie, de la ora 18:00, publicul este invitat la vernisajul expoziției Bruiaj, care reunește lucrările artiștilor Michele Bressan, Lea Rasovszky și Larisa Sitar.

Vernisajul va avea loc la sediul de pe bv. Take Ionescu nr. 46C (Casa ISHO), în prezența artiștilor și a curatorului Diana Marincu.

Expoziția Bruiaj, al treilea episod al colaborării dintre artiștii Michele Bressan, Lea Rasovszky și Larisa Sitar, stă mărturie pentru o solidaritate de generație în jurul căreia se construiește un dialog firesc, întins pe o perioadă lungă de timp.

Bruiaj abordează teme precum estetica spațiului domestic, grotescul cotidian, ritualul funerar, arsenalul militar, ruina și dispariția, concentrându-se pe explorarea topografiei memoriei.

„Dezordinea” creată de artiști contribuie la atmosfera uneori intimă, familiară, alteori abrazivă și metalică, a unui spațiu în care se pot vedea desene, instalații, fotografii, basoreliefuri și intervenții in-situ. Ipostazele în care-i regăsim pe Michele Bressan, Lea Rasovszky și Larisa Sitar se construiesc atât pe un fond de lucrări existente recente, cât și pe noi producții, realizate special cu această ocazie.

Cei care doresc să afle mai multe despre practica celor trei artiști sunt invitați vineri, 28 februarie, de la ora 11:00, la Brunch cu artiștii, tot la la Art Encounters, în spațiul de la mansardă și în galerie, unde cei prezenți vor fi invitați la dialog. 

Intrarea este liberă la ambele evenimente.

Comentarii

comentarii