Acasă Cultura Vernisajul expoziției f l o a t i n g graphics &...

Vernisajul expoziției f l o a t i n g graphics & painting, autor artista vizuală Flora Răducan, la Helios Timișoara

DISTRIBUIȚI

Vernisajul expoziției f l o a t i n g graphics & painting al artistei vizuale Flora Răducan a avut loc, marți 26 septembrie, seara, la galeria Helios din Piața Victoriei Timișoara.

Cu acest prilej, invitat special a fost poetul și criticul de artă, Robert Șerban, care a vorbit de autoare și despre arta sa:

”Lucrările-ți sunt modul tău de a-mi vorbi, de a vorbi celorlalți. O știi și tu prea bine: de câte ori ne întâlnim, schimbăm puține cuvinte. Și, oricât de locvace aș fi eu, respect și admir rezerva ta în fața datului din gură.

Da, eu sunt povestitor. Dar și tu ești o povestitoare formidabilă. Ce altceva spun cerurile tale, cu culorile lor, cu învolburarea și tensiunea lor, dacă nu extraordinare povești despre lumină, despre plutire, fluctuații, variabile, întorsături de situație?

Nu dialog e, de o intensitate și vibrație teribile, cel care se instaurează între pământurile ori mările tale și norii ce dau carne și viață zeniturilor? Nu e atâta acțiune alertă în fiecare imagine pe care ai prins-o în aceste dreptunghiuri de pânză, carton sau hârtie? Nu e chiar viața însăși?

Scrii poezie cu pensula, dragă Flora, iar dacă ar fi să o transcriu în cuvinte, mi-ar fi imposibil, fiindcă inefabilul din lucrările tale dispare în clipa în care încerci să-i găsești… explicații, să-l traduci. Pictura ta n-ar avea nevoie de cuvintele niciun vorbitor, fiindcă ea spune atât de mult și de coerent, încât fiecare privitor își poate alege ce vrea el….!”

Comentarii

comentarii