Acasă Cultura Vernisajul unei mari expoziții a pictorilor din Timișoara are loc luni, la...

Vernisajul unei mari expoziții a pictorilor din Timișoara are loc luni, la Parlamentul European

586
DISTRIBUIȚI

Luni 4 martie, la sediul Reprezentanței Permanente a României de la Bruxelles, din cadrul Parlamentului European, zece pictori și sculptori din Timișoara vor fi prezenți la vernisajul celei mai mari expoziții autohtone ”Artiști români în capitala Europei”.

Ei și-au donat lucrările cu care sunt împodobite spațiile reprezentanței, dar și cele ale Consiliului European, pentru marcarea Centenarului României și s-au bucurat de un succes real.

“Operele de artă au ajuns la Bruxelles încă de anul trecut, efectul a fost unul major, România s-a văzut artistic în cele mai importante sedii oficiale ale Europei! Acum, artiștii sunt invitații mei, pentru a-și putea admira munca, dar și pentru a vedea cum lucrăm noi, în Parlamentul European. Toți oaspeții mei, de altfel, vor avea două zile pline la Bruxelles, pentru a se familiariza cu modul de funcționare a instituțiilor europene. Vernisajul expoziției va fi un moment important pentru România, pentru că vor veni invitați străini, prieteni ai țării noastre, colegi europarlamentari, oameni care ne-au susținut, ne admiră sincer și cred în noi. Eu cred că, prin cultură, artă și valori umane, România poate să arate că este la cel mai înalt nivel al unui stat european!”, a declarat Maria Grapini. Lucrările vor fi expuse până se va termina Președinția României, în această vară.

 

Comentarii

comentarii