Acasă Actualitate Veste proastă pentru amatorii de pedalare. S-au scumpit bicicletele!

Veste proastă pentru amatorii de pedalare. S-au scumpit bicicletele!

DISTRIBUIȚI

Data de 3 iunie a fost declarată de Organizația Națiunilor Unite ca Ziua Mondială a Bicicletei, un mijloc de transport ecologic, economic și sănătos. 

Tot mai mulți timișoreni și-au cumpărat biciclete, chiar dacă nu toți o utilizează ca mijloc de transport cotidian. Cert este că Timișoara prin așezarea ei se pretează pedalatului. Chiar dacă nu sunt toate de cea mai bună calitate, orașul de pe Bega are peste o sută de kilometri de piste de biciclete. Și nu în ultimul rând, au apărut în ultimii ani și pistele de cicloturism, cea mai îndrăgită fiind cea de pe digul canalului Bega, care duce, deocamdată, până la granița cu Serbia. Toate bune și frumoase, doar că 2022 vine și cu vești mai puține bune pentru iubitorii de pedalare. S-au scumpit bicicletele. 

„La noi sezonul de biciclete începe imediat după ce se termină sezonul de iarnă. Când se închid pârtiile de schi, lumea începe să se intereseze de biciclete și încep să investească în biciclete. Anul acesta vânzările sunt mai slăbuțe, au urcat prețurile la biciclete din cauza scumpirilor. Au crescut prețurile la oțel, aluminiu, carbon, din ce se fabrică bicicletele. Dar nu trebuie să ne descurajăm. Pentru că au început să crească prețurile la petrol și gaze, e încă o investiție bună. Mai ales pentru cei care stau în oraș, e o investiție rentabilă. Și nu sunt scumpe, pornesc de la 1.000 de lei. Sunt biciclete ușoare, din aluminiu, poți să le urci la etaj”, a declarat Cristi Țubec, de la Hervis. 

Chiar dacă acum e un an mai dificil, numărul celor care și-au cumpărat a tot fost în creștere. 

„În 2021, chiar dacă era pandemie, au crescut vânzările cu aproximativ 20 la sută la biciclete și articole pentru biciclete. Mai nou lumea vine să se intereseze, ce să mai cumpere pe lângă bicicletă. Cumpără căști de protecție, mănuși, lumini și altele. Dar ce ne-a surprins este numărul mare de trotinete vândute. Și nu sunt trotinete electrice, ci trotinete normale”, a mai spus Cristi Țubec.

Să mai spunem că în acest an s-au deschis două fabrici de biciclete în Timișoara. Italienii de la Sport Mechanical Workshop (SMW) a început producţia de biciclete în noua unitate deschisă în Calea Şagului, în urma unei investiții de 30 de milioane de euro.

Aici vor fi asamblate în acest an, în jur de un milion de biciclete, toate realizate pentru Decathlon. 

Cealaltă fabrică aparține companiei germane Corratec, care a cumpărat fabrica de antene Kathrein din capitala Banatului şi a angajat 450 de persoane.

Comentarii

comentarii