Acasă Eveniment Vești bune despre tânăra implicată în gravul accident de la Lipova

Vești bune despre tânăra implicată în gravul accident de la Lipova

189
DISTRIBUIȚI

13124568 976336762455646 3338207264451288832 n 340x255Florina Risti, tânăra grav rănită pe 18 februarie, după ce a intrat cu mașina într/un copac, respiră deja singură, fără ajutorul aparatelor. Deși este încă intubată din cauza traumatismului cranio-cerebral, a început să răspundă tot mai bine la stimuli exteriori – dacă e ciupită, mușchi se contractă, dacă i se șoptește la ureche, își încoardă musculatura și mimica feței, chiar dacă tânăra se află, în continuare, în comă indusă. Acestea indică o funcționalitate a creierului.
„Acestea sunt lucruri absolut pozitive! Evoluția va fi de lungă durată, nu ne așteptăm la miracole, dar în principiu evoluția este pozitivă. Deși nu este ieșită complet din riscurile vitale, pentru că oricând ne putem aștepta la o recidivă datorită traumatismului la accident, în principiul fiecare zi care trece este în favoarea noastră, iar evoluția progresivă este clar de bine. Noi suntem foarte vigilenți și atenți, încă stă în Terapie”, a declarat pentru Special Arad Marius Craina, managerul Spitalului Județean din Timișoara.
Edemul cerebral este aproape absorbit complet, mai există doar urme. RMN-ul a evidențiat cicatricile traumatismului, care sunt evidente după multiplele traumatisme craniene din urma accidentului, însă având în vedere reacția neurologică la stimuli, există speranțe de recuperare cerebrală pe viitor.
Tragicul accidenta avut loc în orașul Lipova, unde tânăra de 22 de ani, aflată la volanul unui autoturism Dacia Logan, pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum, un drum acoperit cu mâzgă, a pierdut controlul volanului într-o curbă, a ajuns pe contrasens, după care mașina s-a izbit de un copac aflat pe marginea drumului.

Comentarii

comentarii