Acasă Actualitate Vești bune în pandemia de COVID-19 de la medicul Virgil Musta

Vești bune în pandemia de COVID-19 de la medicul Virgil Musta

9644
DISTRIBUIȚI

Medicul Virgil Musta, de la Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara, a declarat că în tot haosul generat de criza de coronavirus din țara noastră există și o parte bună. Aproximativ 80% din populație înțelege situația, spune el.

Situația din România este, într-adevăr, alarmantă, recunoaște medicul, având în vedere că raportările zilnice indică de săptămâni bune peste 1.000 de noi infectări. Musta spune că s-a ajuns aici pentru că sunt multe persoane care s-au relaxat și nu mai respectă regulile al cărui scop este limitarea răspândirii infecției cu COVID-19. Însă, potrivit statisticilor, același lucru se întâmplă și în alte țări.

Virgil Musta e convins că vom depăși situația și că vom intra din nou pe o pantă descendentă dacă oamenii devin mai responsabili și respectă măsurile de protecție.

„Sunt vești bune însă: 80% din populaţie înţelege situaţia în care ne aflăm, înţelege dificultatea, înţelege că există virus, există pandemie şi că este important să fim acum mai mult ca niciodată să fim solidari, să respectăm cele trei reguli pentru că acestea satu la baza prevenţiei noastre de a nu ne îmbolnăvi şi anume: purtarea măştii, distanţarea socială şi spălatul pe mâini. Sunt convins că împreună vom putea depăşi şi aceste momente mai dificile!”, a spus medicul Virgil Musta.

Comentarii

comentarii