Acasă Administraţie Veşti bune la Institutul de Oncologie Timişoara: a fost pornită licitaţia pentru...

Veşti bune la Institutul de Oncologie Timişoara: a fost pornită licitaţia pentru reactualizarea proiectului tehnic

1146
DISTRIBUIȚI

Institutul Regional de Oncologie din Timișoara a primit în sfârşit bani de la bugetul naţional. Ceea ce preşedintele CJ Timiş, Călin Dobra, a numit „un proiect prins într-un sistem bolnav” a intrat din nou în licitaţie pentru asigurarea actualizării expertizei tehnice aferente proiectului.

Clădirea de pe Calea Torontalului va servi pentru sănătatea locuitorilor din această parte a ţării, una în care incidenţa cancerului este una extrem de mare.

„Am militat mereu pentru Institutul Regional de Oncologie din Timișoara, clădirea-fantomă acum, de pe Calea Torontalului. Timișul se află printre județele cu cea mai mare incidență a cancerului din România. E cumplit ce poate să facă boala aceasta și cu ce furie distruge trupuri, suflete și vieți”, a anunţat Călin Dobra.

Conform acestuia, lucrurile legate de proiect încep să se mişte.

„Prins în hățișul birocratic, proiectul Institutului s-a blocat de multe ori, iar documentația a expirat. Iată că demersurile pe care le-am făcut pe lângă Ministerul Sănătății, în timpul guvernării PSD, dau rezultate, iar lucrurile încep să se miște. Direcția de Sănătate Publică Timiș a lansat o licitație pentru „actualizarea expertizei tehnice, inclusiv studiul topografic si studiul geotehnic, a serviciilor de actualizare a temei de proiectare si de actualizare/elaborare a studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investiții Institutul Regional de Oncologie Timisoara, Calea Torontalului nr.5”. Valoarea contractului se apropie de 300.000 de euro, iar ofertele se depun până în data de 6 martie. Din acest punct, nu ar trebui să treacă mai mult de 3 luni, până la finalizarea procedurii de actualizare. Institutul Regional de Oncologie din Timișoara este un obiectiv la care țin foarte mult, pentru care am făcut și voi face în continuare multe drumuri la București, până când reușesc să îi conving pe cei de acolo de importanța unui astfel de proiect”, a mai subliniat Dobra.

Comentarii

comentarii