Acasă Cultura Viața ca un joc de șah și Activitatea în Parlamentul European 2014...

Viața ca un joc de șah și Activitatea în Parlamentul European 2014 -2019 au fost lansate la Timișoara

650
DISTRIBUIȚI

Foaierul Filarmonicii Banatul din Timișoara a fost arhiplin, vineri, 28 iunie, cu profesori universitari, scriitori, artiști, ziariști, precum și cu publicul larg – toți au venit pentru a asista la o dublă lansare de carte.

Este vorba de volumele “Viața ca un joc de șah”, democrație și responsabilitate, respectiv „Activitatea în Parlamentul European 2014 -2019” semnate de europarlamentarul Maria Grapini. Cartea “Viața ca un joc de șah”, scrisă sub forma unui dialog între doi oameni cu principii solide și frică de Dumnezeu, este, în fapt, un îndrumar în și pentru democrație.

“Trebuie să mărturisesc că după ce am publicat patru cărți, pe aceasta, a cincea, este prima pe care o scriu din propria inițiativă. Pe celelalte le-am scris la îndemnul altor persoane, cărora le mulțumesc…. Trebuie să ținem la satul, comuna, orașul nostru și trebuie să ne iubim patria! Doar așa vom putea transmite următoarelor generații țara pe care noi am primit-o de la strămoșii noștri!”, spune Maria Grapini. 

Preşedintele filialei Timişoara a Uniunii Scriitorilor din România, criticul literar Cornel Ungureanu, cel care a determinat-o, de altfel, pe Maria Grapini să scrie până în prezent patru cărți, i-a făcut o prezentare completă singurului politician – după cum s-a exprimat – care a fost, în toți acești ani, alături de scriitori.

“În lumea aceasta, avem nevoie de modele. Maria Grapini este un model. Cărțile sale denotă o vitalitate a înțelepciunii, a prezenței unui om care știe să trăiască frumos în acest prezent. Vă spun doar atât: în numărul 100 al Revistei Lumina – revista românilor din Banatul sârbesc – redactorul șef afirmă că singurul om care i-a ajutat să-și poată menține publicația a fost Maria Grapini. Este admirabil un asemenea demers!”.

Dintr-o perspectivă religioasă, preotul scriitor Sergiu Zaharia a caracterizat-o pe Maria Grapini drept un om care gândește pur românește, care crede în demnitate, unitate, modestie – substraturi pătrunzătoare, în opinia sa – optimistă, puternică, admirabilă. 

Scriitorul Ion Marin Almăjan care a făcut o paralelă între prenumele său și cel al personajului – Marin – dar și o trimitere la nevoia majoră de credință, în vremuri puțin prietenoase cu oamenii care țin la valori fundamentale:

“Intervențiile doamnei europarlamentar, în PE, pe teme importante, mai ales pe cea de apărare a României, m-au impresionat. Și-a ridicat vocea cu demnitate și înțelepciune. Îi doresc să sfințească locul pentru care a fost aleasă!”. 

Alături de Maria Grapini au fost și decanul Facultății de Management în Producție și Transporturi din cadrul UPT, Marian Mocan, profesorul universitar Viorica Bălteanu, jurnalistul Veronica Balaj, cu toții declarându-se, la unison, mândri de prietenia de cursă lungă cu europarlamentarul timișorean.

“Toată cartea e centrată pe idei importante, onoare, democrație, patriotism, demnitate, redate perfect în doar câteva pagini. E o reușită a Mariei Grapini! Așa cum spune, avem cu toții datoria să ne implicăm!“, a spus Veronica Balaj. 

Cât despre volumul „Activitatea în Parlamentul European 2014 -2019”, Maria Grapini continuă practic mărturisirea făcută alegătorilor de a-și prezenta miile de ore muncite în PE, pe amendamente, rapoarte, interpelări.

“Sunt fericită! Sunt fericită pentru că Dumnezeu mi-a îndeplinit dorința: să am alături de mine familia, prietenii, oameni dragi, la această lansare a cărților recent editate! Când despre tine vorbesc scriitori, jurnaliști și profesori universitari nu poți să nu simți bucuria lucrului bine făcut! Mulțumesc tuturor, m-ați emoționat, promit să nu-mi schimb modul de acțiune, promit să-mi susțin țara, și în viitorii cinci ani, pentru că în Parlamentul European se apără țara!”, a declarat Maria Grapini, în finalul evenimentului.

Conform graficelor făcute de MEP Ranking, unul dintre cele mai importante site-uri de analiză a activității europarlamentarilor, eurodeputatul Maria Grapini este pe primul loc în ceea ce privește activitatea eurdeputaților români din grupul S&D, dar și față de toți eurodeputații români.

Maria Grapini -în calitate de europarlamentar -este pe primul loc atunci când vorbim de activități europarlamentare precum:

întrebări scrise (198) adresate Comisiei Europene, moțiuni (86), discursuri avute în plenul Parlamentului European, în fața înalților demnitari europeni, declarații, rapoarte din umbră,

număr de amendamente depuse (3.995), explicații ale voturilor (821), participarea în plenară (96,53%) și voturi prin apel nominal (97,49%).

Comentarii

comentarii