Acasă Politica Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Marilen Pirtea, cel mai activ parlamentar de Timiş, în...

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Marilen Pirtea, cel mai activ parlamentar de Timiş, în 2018

877
DISTRIBUIȚI

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Marilen Pirtea, atrage atenţia că acest an debutează sub semnul amânării nepermise a dezbaterii Bugetului de Stat pe 2019, pe care guvernul era obligat să-l propună ca proiect încă de anul trecut. “În plus, în acest an se va manifesta o confruntare deja vizibilă între baricada politică pro-europeană şi unii politicieni aventurieri anti-europeni şi iliberali, atât la alegerile europarlamentare din vară, cât şi în cazul alegerilor prezidenţiale, de la finalul lui 2019. Pentru ca să începem cu dreptul noul an şi să ne găsim energia necesară pentru a traversa cu bine viitoarele încercări şi examene politice, avem nevoie de câteva momente de bilanţ, pentru tot ce a însemnat anul politic şi parlamentar 2018”, spune rectorul UVT.

În anul recent încheiat, Pirtea şi-a îndreptat atenţia asupra iniţiativelor legislative pe Educaţie, a avut luări de poziţie publice şi soluţii în domeniul economiei şi finanţelor publice (în calitate de secretar al comisiei de buget-finanţe din Cameră), a susţinut interesele publice ale comunităţilor locale din Timiş, a susţinut dezvoltarea centrului universitar timişorean, a promovat pe plan naţional şi internaţional arii de interes şi proiecte ale judeţului Timiş, necesitatea realizării autostrăzii Timişoara – Belgrad.

Marilen Pirtea a iniţiat alături de parlamentari PNL sau din alte grupuri parlamentare, 30 de proiecte legislative, a avut 41 de interpelări şi declaraţii politice, a votat 14 moţiuni împotriva Guvernului PSD+ALDE, a avut o intensă activitate diplomatică în comisiile şi delegaţiile permanente.

De asemenea, a participat la programul “România Educată” lansat de Instituţia Preşedintelui României în decembrie 2018.

Comentarii

comentarii