Acasă Actualitate Vicepreședintele CJ Timiș acuză Ministerul Transporturilor și CNAIR în problema Centurii Sud...

Vicepreședintele CJ Timiș acuză Ministerul Transporturilor și CNAIR în problema Centurii Sud și a unui sens giratoriu la Urseni

DISTRIBUIȚI

Problema unui sens giratoriu suplimentar pe Centura Sud a Timișoarei, la intersecția cu drumul Urseniului, l-a supărat pe vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, Alexandru Proteasa. El îl apostrofează pe ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, referindu-se la ”Ordonanțele de Guvern care l-au făcut celebru!”, după ce purtătorul de cuvânt al purtătorului de cuvânt al Companiei de Drumuri, ar fi spus că lucrările vor fi mai târziu  pornite de cât spunea ministrul.

Conform lui Proteasa, timișorenii ar fi cei care suferă în proiectul centurii și al sensului giratoriu suplimentar.

”Sorin Grindeanu, Ministrul Transporturilor, contrazis de purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Șerbănescu. Singurii care au de suferit sunt tot timișorenii.

Sorin Grindeanu ne promitea, luna trecută, că din primăvară reîncep lucrările la Centura de Sud a Timișoarei. Din spusele lui Alin Șerbănescu reiese că, cel puțin până în luna iulie, nu vom vedea progres la fața locului. Declarațiile trec, șantierul rămâne”, spune Proteasa.

Ministrul nu ar fi acceptat modificarea proiectului, spune vicele CJT, aceasta a dus la o reacție destul de puternică din partea oficialului.

”La propunerea de a modifica proiectul în acel moment oportun din februarie, domnul Grindeanu a invocat un singur motiv pentru care nu dorește un astfel de demers: ”să nu mai oprim lucrările acum”. Înțelegem, deci, că lucrurile se vor a fi făcute pe repede înainte, în stilul ordonanțelor de Guvern care l-au făcut celebru, fără a se lua în calcul impactul negativ asupra cetățenilor. Personal, consider că timișorenii merită mai mult, merită lucrări gândite pe termen lung, care să le fie de ajutor, nu care să le producă un deserviciu. Dar, la fel ca în ianuarie 2017, protestele oamenilor nu par să îl impresioneze pe fostul premier al României”, mai spune acesta.

Tot Proteasa spune că Grindeanu ar fi anunțat că își asumă o soluție ulterioară asumată de minister. Acum Grindeanu ar arunca sarcina unei soluții ”în cârca autorităților județene. De fapt se vorbea despre accesarea unor finanțări din fonduri nerambursabile europene.

”Tot luna trecută, ministrul Transporturilor ne reamintea de promisiunea conform căreia ministerul pe care îl conduce își va asuma investiția pentru o soluție ulterioară. Purtătorul de cuvânt al CNAIR îl contrazice pe domnul Grindeanu și aruncă lucrarea în cârca autorităților județene și locale cărora le și recomandă să se grăbească și să găsească buget. Evident, intersecția respectivă nu implică niciun drum județean, prin urmare CJ Timiș nu poate avea vreo implicare. Pentru Alin Șerbănescu, sensul giratoriu de pe Calea Urseni este o ”cheltuială care nu se justifică”, însă îi reamintesc că drumul de ocolire este menit tocmai să deservească localități precum Urseni. Iar pentru că vorbim despre o centură ocolitoare, nu despre un drum de mare viteză, sensurile giratorii sunt absolut necesare și normale, după cum se poate observa, spre exemplu, în cazul centurii Brașovului unde între unele girații este mai puțin de 1,5 km”încheie Proteasa..

El mai spune că că în proiectul inițial a fost prevăzută o trecere peste centură. Aceasta ar fi dispărut după actualizarea proiectului, iar acum CNAIR se comportă de parcă subiectul este nou și surprinzător.

”Domnule Grindeanu, mă aștept să luați atitudine, să ieșiți cu un răspuns ferm pe care să vi-l asumați și să vă puneți de acord cu CNAIR în rezoluții și declarații, ca dovadă de bună credință și de responsabilitate”, mai subliniază Proteasa.

 

Comentarii

comentarii