Acasă Actualitate Vicepreședintele Curții de Conturi a primit un tort cu portretul său de...

Vicepreședintele Curții de Conturi a primit un tort cu portretul său de la un primar din Caraș Severin

DISTRIBUIȚI

Inspirați de cultul personalității și bântuiți de amintiri din Epoca de Aur. Cu doar câteva luni înainte de alegeri, un fost ”baron” PSD, acum vicepreședinte la Curtea de Conturi, a avut parte de o primire impresionantă într-o comună din Caraș Severin.

Întors să își laude primarii din organizația pe care a păstorit-o, deși acum ar trebui să verifice cum cheltuiesc aleșii locali banii publici, fostul social-democrat a fost făcut cetățean de onoare al comunei Constantin Daicoviciu. A primit și două cadouri personalizate, un tablou cu portretul lui și un tort, tot cu portret.

Daniel Boambeș, primarul PSD al comunei Constantin Daicoviciu: „În 1958, la 1 ianuarie, se năștea un prunc, care mai târziu devenea un adevărat om politic, iar în ultima perioadă ocupă funcția de vicepreședinte al Curții de Conturi. După o rugăciune către Dumnezeu, să deschidem evenimentul cu o mulțumire către domnul Ion Mocioalcă. Se conferă titlul de cetățean de onoare al comunei Constantin Daicoviciu domnului Ion Mocioalcă pentru merite deseobite. Am hotărât să vă oferim un tablou-portret al dvs în semn de respect, de mulțumire pentru întreaga activitate”.

Ion Mocioalcă: „M-ați copleșit cu această onoare. Până mai ieri depășeați 3000 de locuitori. Acum, după ultimul recensământ, cred că a scăzut puțin sub. Cultura încă mai există în comuna dvs, pentru că, într-adevăr, veșnicia nu reușește să trăiască decât prin sufletul curat al oamenilor de la sat”.

Ion Mocioalcă, născut la Pătulele, Mehedinți, a fost deputat de Caraș-Severin din partea Partidului Social Democrat (PSD). Numele lui Ion Mocioalcă era strâns legat de cel al Parlamentului României, având șase mandate de parlamentar în cele este două decenii de activitate în cadrul celei mai importante instituții naționale care adoptă legi, moţiuni şi hotărâri.

În octombrie 2023, senatorul Mocioalcă a fost ale de Parlament în funcția de vicepreședinte al Curții de Conturi, cu 252 de voturi pentru și 114 împotrivă.

Comentarii

comentarii