Acasă Actualitate Viceprimarul Cosmin Tabără apreciază noul contract de administrare a cimitirelor, dar spune...

Viceprimarul Cosmin Tabără apreciază noul contract de administrare a cimitirelor, dar spune că se putea și mai bine

DISTRIBUIȚI

Semnarea unui contract de administrare pentru trei dintre cimitirele Timișoarei e una bună, spune viceprimarul Cosmin Tabără, dar e loc și de mai bine. Printre probleme e și neincluderea cimitirului din calea Șagului în contract.

Decizia luată este una pozitivă, mai ales că o acordare a administrării, direct, către o firmă a municipalității, ar fi fost păguboasă.

”Trei cimitire din Timișoara – Cimitirul Calea Lipovei, Cimitirul Săracilor și Cimitirul Stuparilor – și-au găsit administrator în urma unei licitații mult amânate, dar e bine mai târziu decât niciodată. M-ar fi bucurat ca și cimitirul din Calea Șagului să aibă administrator. Dacă nu se intervenea cum nu trebuia la caietul de sarcini, avea și acesta administrator, dar asta este altă poveste. Continuu să susțin că atribuirea directă către o societate din subordinea Primăriei nu este o soluție, nu va rezolva problema, ba mai mult, va împovăra bugetul local în loc să-l descongestioneze”, a spus Tabără.

Referitor la noul contract, este de remarcat că și Cimitirul Săracilor va fi inclus în acesta și, în sfârșit, se va trece la ceea ce trebuia făcut de multă vreme: organizarea acestuia începând cu defrișarea vegetației spontane, lăsată să crească prin indiferența din ultimii zeci de ani, mai spune oficialul.

Comentarii

comentarii