Acasă Actualitate Viceprimarul Cosmin Tabără, la București, la o întâlnire despre dezvoltare durabilă. Propune...

Viceprimarul Cosmin Tabără, la București, la o întâlnire despre dezvoltare durabilă. Propune unirea Pădurii Verzi cu Pădurea Bistra

DISTRIBUIȚI

Cosmin Tabără, viceprimarul liberal al Timișoarei, a fost luni, 19 decembrie, la București pentru a participa la un summit dedicat și dezvoltării durabile, „Green Tech & Woman Forum”, organizat de Asociația Inițiativa Ecologistă Europeană și Asociația pentru Dezvoltare Regională și Politici Europene, la Palatul Parlamentului.

De aici, Tabără transmite că au fost purtate discuții, la modul general, în legătură cu acțiunile instituțiilor statului în protejarea mediului. Specific Timișoarei, viceprimarul spune că a insistat și asupra subiectului Pădurii Verzi, cea pe care primăria s-a angajat să o transforme în „pădure-parc”. Tabără vorbește, astfel, inclusiv despre o posibilă unire a acesteia cu Pădurea Bistra, printr-un cordon forestier.

Viceprimarul dă mai multe detalii într-o postare pe rețelele de socializare:

„Am vorbit despre ce înseamnă protejarea mediului și am atras atenția și asupra poluării mediului, a impactului industriei asupra unui oraș ca Timișoara, modul prin instituțiile statului reacționează. Scopul lor nu este doar de a sancționa ceva, ci de a preveni, de a fi prezente încă de la inițierea unui proiect cu impact potențial asupra mediului și cetățenilor.

Am vorbit și despre proiectul Pădurea Verde – Pădure Parc, despre modul în care statul trebuie să se implice în protejarea și dezvoltarea de strategii privind mediul și despre intenția de a uni Pădurea Bistra cu Pădurea Verde printr-un cordon forestier care va proteja Timișoara și localitățile limitrofe. Este imperios necesar ca orice oraș sa beneficieze de  un mediu curat, de o perdea forestiera. Am ridicat și problema legislativă legată despre modalitatea prin care, juridic, să fie rezolvată situația liniilor parcelare, care încă nu este clarificată în ceea ce privește Pădurea Verde. O altă temă abordată a fost mijloacele de transport public de care beneficiază Timișoara: tramvaie și autobuze electrice, stațiile de încărcare.

La evenimentul de la Parlament au participat reprezentanți ai ministerelor, prefectul Bucureștiului, primari, președinți sau reprezentanți ai Consiliilor Județene din țară”.

Comentarii

comentarii