Acasă Actualitate Viceprimarul Cosmin Tabără, la terasă în prima zi de la ieșirea din...

Viceprimarul Cosmin Tabără, la terasă în prima zi de la ieșirea din carantină. „Am vorbit cu câțiva proprietari și le-am transmis să respecte regulile”

DISTRIBUIȚI

Viceprimarul liberal al Timișoara, Cosmin Tabără, a profitat de ieșirea din carantină a Timișoarei și a mers în Piața Unirii. Aici, din câte spune acesta într-o postare pe Facebook, a discutat cu proprietarii localurilor cărora le-a cerut să respecte toate reglementările pentru a nu întoarce la o situația în care carantină să fie din nou impusă.

„După ieșirea din carantină, am avut un început de zi cu soare la o cafea în Piața Unirii. Am discutat cu câțiva proprietari de terase și le-am transmis să asigure condiții de distanțare pentru clienți și să respecte regulile stabilite de la nivel național. Nu vrem să dăm motive Bucureștiului și celor care cred că doar carantina e soluția să recurgă, din nou, la această variantă”, a scris Tabără.

Reamintim, odată cu ieșirea din carantină a Timișoarei și comunelor Dumbrăvița, Giroc, Moșnița Nouă și Ghiroda, rămân în vigoare doar restricțiile impuse de la nivel național. La rate de infectare ridicate, circulația se restricționează începând cu ora 20.00, iar unitățile economice se închid la ora 18.00. Dacă rata este între 4 și 7,5 măsurile sunt impuse doar vinerea, sâmbătă și duminica, dar dacă rata depășește și pragul de 7,5 la mia de locuitori, acestea sunt valabile toată săptămâna. În caz că rata este sub 4, circulația este permisă fără restricții până la ora 22.00, iar magazinele se închid la ora 21.00.

Joi, rata în Timișoara a scăzut sub pragul de 7,5, dar restricțiile rămân în vigoare și în timpul săptămânii cât timp rata nu scade sub 7, așa cum prevede hotărârea CNSU. Concret, ratele în cele cinci UAT-uri care au ieșit din carantină sunt: Timișoara – 7,4; Moșnița Nouă – 9,27; Giroc – 9,04; Ghiroda – 6,85; Dumbrăvița – 5,72.

Comentarii

comentarii