Acasă Actualitate Viceprimarul Cosmin Tabără reacționează după decizia primăriei de a cumpăra tramvaie în...

Viceprimarul Cosmin Tabără reacționează după decizia primăriei de a cumpăra tramvaie în culorile negru şi galben: ”Culorile Timişoarei nu sunt galben-negru”

DISTRIBUIȚI

Viceprimarul liberal al municipiului Timişoara, Cosmin Tabără, a reacţionat miercuri pe pagina sa de Facebook, după anunţul companiei turco-germane că va livra Timişoarei, în 2024, 17 noi tramvaie în culorile negru şi galben. Viceprimarul a atras atenţia că acestea nu sunt culorile oraşului. 

Cosmin Tabără este de părere că populaţia oraşului ar trebui să fie consultată privind schimbarea culorii mijloacelor de transport în comun.

„Culorile Timişoarei nu sunt galben-negru! Înainte de a lua decizii privind achiziţia noilor mijloace de transport, în culorile galben-negre, corect ar fi ca populaţia oraşului să fi fost consultată. Culorile alb-violet reprezintă un simbol, o identificare cu Timişoara.

Întrebaţi timişorenii şi vi se va spune că îngemănarea alb-violet înseamnă o stare de spirit”, a scris Cosmin Tabără pe Facebook.

Viceprimarul mai atrage atenţia că în timp ce la Timişoara se dezbate problema culorii tramvaielor, la Oradea sunt dezvoltate proiecte cu pasaje supraterane.

„Ar fi fost politicos ca măcar proiectul depus de către PNL în Consiliul Local, în urmă cu 10 luni, să fie dezbătut într-o şedinţă, pentru ca fiecare consilier să îşi exprime punctul de vedere.Nu vorbim despre critici acum, nu vorbim despre ambiţii ridicole, ci vorbim despre ceea ce trebuie făcut! Şi, apropo, în timp ce Timişoara dezbate culoarea mijloacelor de transport,  Primăria Oradea dezvoltă proiecte de viitor, cu pasaje supraterane!”, mai scrie Tabără.

Compania turco-germană Bozankaya, din Turcia, a anunţat miercuri că va livra, până la finalul acestui an, un număr de 17 tramvaie noi, la Timişoara, în urma unui proiect cu bani din PNRR în valoare de 33 milioane euro. Garniturile nu vor mai avea culoarea negru-violet, ci negru-galben, actuala administraţie solicitând schimbarea culorii.

Comentarii

comentarii