Acasă Actualitate Viceprimarul Lațcău și-a cumpărat un apartament, într-o clădire istorică, de la un...

Viceprimarul Lațcău și-a cumpărat un apartament, într-o clădire istorică, de la un traficant de droguri

DISTRIBUIȚI

Afacerile merg bine pentru conducerea USR a Primăriei Timișoara. După ce, în 2021, primarul Dominic Fritz și-a cumpărat împreună cu soția sa, chinezoaica Lin Yiran, o vilă cu 330.000 de euro, în cartierul Elisabetin, viceprimarul Ruben Lațcău nu a vrut să rămână mai prejos. În luna martie a acestui an Lațcău și-a cumpărat și el un apartament într-o clădire istorică din Piața Alexandru Mocioni din Timișoara. Un apartament cu patru camere, de 164 de metri pătrați, situat la etajul al doilea al unei clădiri care face parte din zona de protecție a monumentului istoric Siteul urban ”Vechiul cartier Iosefin”, înscris în lista Monumentelor istorice. Ca un făcut, chiar înainte de achiziție, Primăria Timișoara nu și-a exercitat dreptul de preemțiune.

Cel mai mare semn de întrebare îl reprezintă suma pe care viceprimarul USR a plătit-o pentru apartament: 135.000 de euro, respectiv 668.250 lei. Aceasta deși conform studiului de piață valabil pentru anul 2023 referitor la valoarea orientativă a imobilelor, realizat pentru uz notarial, apartamentul are o valoare de 190.704 euro. De asemenea, un apartament similar, tot cu patru camere și de 163 de metri pătrați, din clădirea de lângă noua proprietate a viceprimarului, este listat pe siteurile imobiliare la un preț 219.900 euro.

Probabil că Lațcău a beneficiat de reducerea de viceprimar. Sau poate că prețul are legătură și cu persoana de la care viceprimarul a cumpărat apartamentul. Pentru că unul dintre cei trei vânzători este Deliu Vlad Șerban, un cunoscut traficant de droguri. Șerban a făcut parte din lotul de 14 traficați reținuți anul trecut în urma unor descinderi coordonate de procurorii de DIICOT Timișoara. În luna iulie 2023,Deliu a fost condamnat la pedeapsa de 4 ani şi 6 luni de închisoare în regim de detenți, pentru săvârşirea infracţiunii de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc, în formă continuată și deţinerea, fără drept, de droguri de mare risc pentru consum propriu.

Interesant este și modul în care Lațcău a plătit apartamentul. Astfel, viceprimarul a plătit în numerar 1.000 de euro, alți 37.250 de euro din fonduri proprii și 87.750 de euro, respectiv 434.362,5 lei dintr-un credit accesat la OTP Bank.

După această achiziție, familia Lațăcu (Ruben și Loredana Gaița) au acum nu mai puțin decât trei proprietăți imobiliare în Timișoara, cu o suprafață totală de peste 320 de metri pătrați, două dintre ele în zona Sinaia.

Comentarii

comentarii