Acasă Actualitate Viceprimarul PNL din comuna Vărădia, ridicat din birou de ofițerii Interpol. Era...

Viceprimarul PNL din comuna Vărădia, ridicat din birou de ofițerii Interpol. Era urmărit internațional pentru fraudă comisă în SUA

DISTRIBUIȚI

Liberalul Dorin Racu, viceprimar în comuna Vărădia din județul Caraș-Severin, a fost săltat chiar din birou său de ofițerii Interpol. El era dat în urmărire internațională de către Departamentul de Justiție al SUA pentru că ar fi fraudat sute de persoane din statul Louisiana cu peste un milion de dolari.

Biroul Procurorului General din Louisiana l-a acuzat pe Dorin Racu, care-și schimbase numele în Dorin Munteanu, de furt de identitate, deținere de bunuri furate, fals, spălare de bani și opunere de rezistență în fața unui ofițer, scrie defapt.ro.

Dorin Racu făcea parte dintr-o grupare specializată în fraude online. În data de 18 august 2014 a fost arestat de Departamentul Homeland Security pentru fraude online și telefonice. Ulterior, procurorii americani au decis să îl cerceteze în libertate. Dar Dorin Racu a fugit de justiția americană pentru a face politică în România.

„Dorin Racu (AKA: Dorin Munteanu) este dat în urmărie de US Marshals pentru încălcarea condițiilor de eliberare preventive”, se menționează în documentul prin care a fost dat în urmărire.

Conform Biroului Procurorului General din Louisiana „Racu și alții ar fi fraudat sute de victime în Louisiana și alte state cu peste un milion de dolari. Această schemă a fost realizată pe site-uri web de anunțuri, cum ar fi Craigslist și Ebay. Racu rămâne singurul fugar rămas în acest caz. Istoricul penal al lui Dorin Racu este format din: furt de identitate, deținere de bunuri furate, fals, spălare de bani și opunere de rezistenţă în fata unui ofițer”

La alegerile locale din 2020, Dorin Racu a candidat din partea Partidului Național Liberal, pentru funcția de consilier local în comuna Vărădia, din județul Caraș – Severin.

Conform declarației de avere depuse în anul 2020, Dorin Racu a menționat că are pe numele lui două terenuri și o casă în localitatea Vărădia. Toate, moștenite în anul 2016. Dar era și proprietarul a trei mașini: Audi A5, o autoutilitară Opel Vivaro și un Opel Corsa.

Nu a declarat bijuterii, nu era angajat și nu avea venituri. Practic, în august 2020 era șomer. Însă, în urma alegerilor locale din 2020, Dorin Racu a ajuns viceprimarul comunei Vărădia. A rezistat pe funcție până pe 3 februarie 2023, atunci când în biroul său au intrat ofițerii Interpol, potrivit Radio România Reșița.

Comentarii

comentarii