Acasă Administraţie Viceprimarul Ruben Lațcău, despre deszăpezire: „Contractul pe care îl avem poate să...

Viceprimarul Ruben Lațcău, despre deszăpezire: „Contractul pe care îl avem poate să fie îmbunătățit”

717
DISTRIBUIȚI

După ninsorile și temperaturile foarte scăzute din weekend, pe drumurile și trotuarele din Timișoara s-a depus un strat de câțiva centimetri de zăpadă și gheață. Pe rețelele de socializare, timișorenii erau împărțiți: unii reclamau că nu toate străzile au fost deszăpezite, alții spuneau că la stratul superficial depus nici nu s-ar justifica o intervenție a autorităților. O altă parte, de obicei la postările celor din primele două categorii, arăta că, totuși, s-a intervenit. Viceprimarul Ruben Lațcău a avut, luni, și o declarație de presă pe acest subiect.

„De-a lungul nopții s-a intervenit cu un număr de 14 utilaje și o cisternă de clorură de calciu, deci 15 utilaje în total. Duminică, de la 8 dimineața, până astăzi la opt dimineața, au fost împrăștiate 200 de tone de sare și 10 tone de clorură și material antiderapant. Ca o unitate de măsură similară, DRDP în Timiș și în Caraș au distribuit 200 de tone de sare. Deci, pe străzile Timișoarei a fost distribuită o cantitate de sare egală cu ce s-a distribuit pe drumurile naționale din două județe”, a rezumat Ruben Lațcău acțiunile din ultimele zile.

Dacă duminică s-au deszăpezit cele 513 stații ale STPT, începând de luni dimineață, spune Lațcău, a început să se intervină și asupra trotuarelor și aleilor din cartiere. În schimbul de dimineață, primăria are 780 de oameni, iar în cel de după-amiază, alți 560. „Vom interveni la toate trotuarele din cartiere, desigur, în măsură în care vor putea oamenii să facă față”, promite vicele.

Lațcău a venit și cu anumite critici: „Nu se va putea interveni pe toate străzile în același timp. Contractul pe care îl avem (cel încheiat cu Brantner – n.r.) poate să fie îmbunătățit și, într-adevăr, nu doar serviciul de deszăpezire, ci și cel de salubrizare mai are loc de îmbunătățire”. Acesta promite că, în curând – speră că la finalul lunii –, vor putea fi urmărite în timp real, pe site-ul primăriei, toate utilajele de deszăpezire și de salubrizare, ca localizare prin GPS. Acest lucru, deși stipulat în contractul încheiat de primărie cu Brantner, încă nu era pus în aplicare. Primele modificări, a mai spus viceprimarul, vor fi luate împreună cu operatorul, în funcție de analiza acțiunilor din ultima perioadă.

Comentarii

comentarii