Acasă Administraţie Victimele modernizării în bătaie de joc a Timişoarei

Victimele modernizării în bătaie de joc a Timişoarei

1526
DISTRIBUIȚI

De luni de zile, centrul Timişoarei este spart, ca după bombardament. Toată vara, oamenii au fost bulversaţi de trasee modificate, iar dacă timişorenii s-au mai obişnuit cu astfel de schimbări, cei din afara oraşului, care ştiau că au ajuns de la Gara de Nord în zona Modern cu troleul 11, nu au mai putut fi la fel de siguri că la întoarcere vor mai găsi la fel de uşor gara, făcând drumul invers.

Zona Hotelului Continental este cumplită pentru orice plătitor de bilet STPT, pentru că nu există de luni de zile un trotuar amenajat la coborâre/urcare în staţia respectivă de autobuz.

Stație de autobuz în Timișoara. Zonă ultracentrală. Lumea nici măcar nu mai observă problemele. Nimeni nu e deranjat de nesimțirea autorităților. Mai cade câte un bătrân din când în când – a se vedea filmarea oprită brusc – dar nimeni nu protestează. Nimeni nu comentează. Nimeni nu înjură. Și din acest motiv, nesimțirea continuă.Urmăriți filmarea până la final. Un domn în vârstă se împiedică încercând să depășească bordura mult prea înaltă. În același timp, o doamnă în vârstă pornește să ocolească zona, pe stradă, printre mașini, până la următoarea bordură decentă aflată la vreo 50 de metri distanță. #DezvoltareÎnForță #MăcarRobuFaceCeva #TM2021

Publicată de Cetățean în Timișoara. Pretențios. pe Sâmbătă, 19 octombrie 2019

Dar poate cei mai expuşi accidentărilor în staţia Hotelului Continental sunt vârstnicii, care nu mai sunt la fel de zglobi ca sportivii pentru a sări de pe un bolovan pe altul la coborâre.

Zilele trecute, un octogenar care voia să ajute la coborâre o pensionară, ca să nu cadă printre bolovani, s-a dezechilibrat după câţiva paşi şi s-a împiedicat de “trotuarul” lipsit de borduri şi de o cale de acces civilizată, amenajată între coborârea din autobuz şi trotuar. Din autobuz, direct în groapă! Aşa înţelege primăria să-i trateze pe cetăţenii urbei. Mai bine ar anula staţia, până la finalizarea lucrărilor.

Comentarii

comentarii