Acasă Actualitate Video – ”Cinste lor!”, ”Libertate!” sau ”Păcat de sângele vărsat!” au răsunat...

Video – ”Cinste lor!”, ”Libertate!” sau ”Păcat de sângele vărsat!” au răsunat iarăși pe străzile din Timișoara

DISTRIBUIȚI

Scandările Revoluției din Decembrie 1989 de la Timișoara au răsunat și în 2021 pe străzile orașului, cu prilejul Marșului Eroilor, care s-a desfășurat, joi 16 decembrie, de la ora 18.30.

„Cinste lor, cinste lor, cinste lor eroilor!”, „Timişoara, Timişoara, Timişoara!”, „Azi în Timişoara, mâine în toată ţara!”, „Păcat, păcat de sângele vărsat!”, „Jos comuniştii!”!” – au strigat actualii tineri ai Timișoarei, care nu au participat la evenimentele tragice din decembrie 1989, dar au ținut să își arate respectul pentru tinerii martiri de atunci, care și-au dat viața pentru ca noi, astăzi, să fim liberi.

Sute de tineri de la Drukeria, dar și cetățeni mai în vârstă, și-au arătat și în 2021 respectul pentru eroii-martiri ai Revoluției din Decembrie 1989 de la Timișoara și au participat Marșului Eroilor.

Ca de fiecare dată, evenimentul tradițional a fost organizat de Asociația Suporterilor Timișoreni Druckeria.

Tinerii Timișoarei au demonstrat că sunt conștienți de sacrificiul suprem al altor tineri care și-au dat viața în urmă cu 32 de ani pentru libertate și democrație.

Tinerii de la Drukeria s-au reunit în Piața Maria, locul în care a izbucnit scânteia libertății, în decembrie 1989, și de acolo au pornit în marș spre Catedrala Mitropolitană, unde s-a făcut un mic popas și s-a păstrat un moment de culegere, apoi către Piața Victoriei, apoi, marșul a pornit către Memorialul Revoluției și către Cimitirul Eroilor din Calea Lipovei.

Pe tot parcursul drumului celebrele sloganuri ale Revoluţiei au răsunat din nou pe străzile din Timişoara.

 

„În Revoluția din Decembrie 1989, de la Timișoara a plecat speranța libertății, a unei vieți mai bune ce a răzbit prin ceața comunismului. S-a aprins și s-a extins rapid la cei care au îndrăznit să viseze la un altfel de viitor pentru ei și pentru copii lor. Sute de mii de timișoreni au avut curajul de a ieși în stradă și a-și cere drepturile înapoi. Mulți dintre aceștia au plătit cu sânge prețul libertății și nu au apucat să-și vadă visul împlinit. Prin sacrificiul făcut, ne-au dat nouă noi șanse la viață. Suntem datori să le mulțumim așa cum știm mai bine și să prețuim amintirea eroilor Revoluției din Decembrie 1989”, este mesajul tinerilor Timișoarei de la Drukeria.

Comentarii

comentarii