Acasă Eveniment Video – Profesor, filmat în timp ce dansa provocator în fața unei...

Video – Profesor, filmat în timp ce dansa provocator în fața unei eleve, la Timișoara. UPDATE: Replica profesorului Manuel Alexandru Damian

583
DISTRIBUIȚI

Un profesor din Timișoara a fost filmat și postat pe o rețea de socializare, în timp ce dansa provocator în fața unei eleve, aclamat de persoanele prezente.

Incidentul s-a petrecut în această vară, pe o plajă de pe litoralul românesc, într-o tabără a elevilor.

În filmare se poate observa cum profesorul își dă jos tricoul și începe să danseze provocator în fața unei eleve, care era așezată pe un scaun, în mijlocul mulțimii.

De pe margine, profesorul primea încurajări și aplauze.

Filmulețul a fost șters între timp de pe rețeaua de socializare, dar cadrele didactice care l-au vizionat sunt revoltate și așteaptă începerea unei anchete pe numele profesorului.

Bărbatul se pare că nu este la prima abatere de acest fel, potrivit renasterea.ro.

UPDATE: Replica profesorului Manuel Alexandru Damian

Manuel Alexandru Damian, profesor de geografie din Timişoara, a explicat la Antena 3 cum a decurs totul în tabăra la mare acolo unde a fost filmat dansând provocator în faţa elevilor. Acesta spune că momentul este regretabil şi îşi cere iertare elevilor.

Contactat pentru un punct de vedere Manuel Alexandru Damian, profesor de geografie, a spus că regretă şi nu se aștepta să se ajungă la aşa ceva.

„Domnișoara (n.r tânăra așezată pe scaun în faţa mulțimii) nu este elevă, nu aparține grupului meu. Am avut ocazia să o cunosc în perioada în care am stat la pensiunea respectivă. Este o turistă oarecare de undeva de prin zona Brașovului.

Totul s-a desfășurat pe terasa pensiunii unde serveam masă și unde eram cazați. Terasa are program de discotecă de la ora 8:00 la 00:00 și având în vedere că și alți turiști erau cazați în pensiunea respectivă clar că și domnișoara era acolo”, a spus profesorul  Manuel Alexandru Damian.

Întrebat dacă erau elevi de față când se dezbrăca, profesorul a spus că “o parte dintre ei din păcate da, o parte erau în cameră.

„Noi (n.r. adulţii) ne-am dat întâlnire să venim la programul de discotecă şi îi așteptam și pe ceilalți să vină din cameră”, a mai spus profesorul de geografie din Timişoara.

Întrebat dacă este normal ca un profesor să se dezbrace în fața elevilor chiar și într-o tabără la mare pe terasa unei hotel, profesorul a spus că “nu este normal este contrar codului deontologic”.

„O simplă aiureala fără să mă gândesc la eventualele consecințe chiar nu m-am gândit la așa ceva”, a mai completat acesta.

Întrebat apoi dacă a consumat băuturi alcoolice înainte de acest demers profesorul a spus că nu.

„Regret, având în vedere faptul că nu mă gândeam că se va ajunge la aceeași ceva și respectiv cu o turistă oarecare”, a mai spus profesorul Manuel Alexandru Damian.

Întrebat, de asemenea, cum crede că se vor raporta elevii de acum înainte având în vedere acest dans executat în acea tabără de vară, profesorul a precizat că îşi cere iertare în faţa elevilor.

„Probabil că va fi altfel de relație, nu știu ce să vă spun. Eu oricum îmi cer iertare și în fața elevilor. Nu aș vrea să îmi dau demisia pentru că am intrat în învățământ din pasiune și nu este prima excursie pe care o organizez.

În 15 ani vechime am organizat zeci de excursii și niciodată nu am avut astfel de situații”, a mai explicat profesorul  Manuel Alexandru Damian la Antena 3.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Timiş au anunţat că vor deschide o anchetă pe marginea acestui incident.

Marin Popescu – inspector șef ISJ Timiș: Este o imagine care nu ne onorează şi cadrele didactice sunt oripilate cu siguranţă de astfel de gesturi.

Profesorul, care venise prin transfer din Caraş-Severin, predă la un liceu teoretic din Timișoara și la Şcoala Generală 18. În urma anchetei, se va stabili ce sancţiuni riscă dascălul dezinhibat.

Comentarii

comentarii