Acasă Cultura Vienna Classic Christmas, un regal la Filarmonica Banatul

Vienna Classic Christmas, un regal la Filarmonica Banatul

DISTRIBUIȚI

Strauss Festival Orchestra Vienna, alături de soprana Leontina Văduva şi de tenorul Robert Nagy, aduc un concert de excepţie pentru publicul din Timişoara, joi, 11 decembrie, când va avea loc prima reprezentaţie în ţara noastră din cadrul unui turneu naţional pe care îl efectuează excepţionala Orchestră din Viena. Pentru al şaselea an consecutiv în România, spectacolul „Vienna Classic Christmas” aduce strălucirea şi fastul Vienei care va cuprinde toată ţara, într-un amplu turneu naţional, care se va încheia cu două concerte extraordinare, pe 20 şi 21 decembrie, la Sala Palatului din Bucureşti.
Măiestria desăvârşită a artiştilor Orchestrei, al cărei nume este sinonim, pe plan internaţional, cu interpretarea autentică a muzicii vieneze, dar şi interesul deosebit manifestat de public, au făcut ca toate spectacolele susţinute în România să fie, an de an, sold out. Strauss Festival Orchestra Vienna deţine de 36 de ani supremaţia între ansamblurile vieneze de acelaşi gen. Fondată de legendarul dirijor Peter Guth, Orchestra a primit de-a lungul timpului în rândurile ei cei mai de seamă muzicieni.
Spectacolul „Vienna Classic Christmas” este un magnific concert de Crăciun care pregăteşte auditoriul pentru sărbătorile de iarnă într-o manieră autentic vieneză. Programul Orchestrei se desfăşoară, ca şi la Concertul de Anul Nou de la Viena, în jurul celebrelor valsuri şi polci ale dinastiei Strauss şi ale altor compozitori vienezi. Pe 1 ianuarie, ca în fiecare an, Orchestra va concerta de Anul Nou la Viena, sub bagheta maestrului Willy Buchler, care va conduce Orchestra şi în turneul din România.

Comentarii

comentarii