Acasă Eveniment Viitorii balerini ai Operei din Timişoara nu se mai pot antrena în...

Viitorii balerini ai Operei din Timişoara nu se mai pot antrena în această instituţie

601
DISTRIBUIȚI

Mai mulţi elevi ai Colegiului Naţional de Artă Ion Vidu din Timişoara nu îşi mai pot desfăşura antrenamentele de balet clasic la Opera Naţională din Timişoara. Asta pentru că reprezentanţii acestei instituţii le-au interzis viitorilor balerini să mai calce în sălile de antrenament din incinta Operei din Timişoara. Aşa că staful Colegiului Ion Vidu a trebuit să găsească rapid alte soluţii pentru ca elevii acestui colegiu să nu aibă de suferit. „Îi primim în spaţiile noastre”

Boga Anucin, unul dinte cei care conduc Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Timiş, spune că balerinii Colegiului Ion Vidu se pot antrena gratuit într-un spaţiu propice celor care practică balet. „Am primit o cerere din partea celor de la Ion Vidu să le punem la dispoziţie o sală în care un grup de aproximativ 10 balerini să se antreneze. Am răspuns prompt acestei solicitări şi pentru faptul că una dintre priorităţiile nostre este de a-i ajuta pe tinerii de la noi din oraş. Pot să vă spun că acest grup de balerini îşi va putea desfăşura antrenamentele obişnuite într-una dintre sălile noastre” , spune Boga Anucin.

„Din anul 1992 făceam antrenamente la Opera din Timişoara”

Speranţa Cătană, directorul Colegiului Naţional de Artă Ion Vidu din Timişoara, spune că nu înţelege decizia celor de la operă. „Nu vreau să mă pun rău cu cei de la Operă, pentru că ne ajutăm reciproc. Până cu puţin timp în urmă, cei de la operă ne puneau la dispoziţie o sală în care balerinii noştri se puteau antrena. Însă, fără un motiv anume, am fost înştiinţaţi că nu ne vom mai putea face antrenamentele, sub nici o formă, în sălile acestei instituţii. Pot să vă spun că toţi balerinii de la Opera Naţională din Timişoara sunt absolvenţi ai liceului nostru. Tocmai de aceea nu înţeleg decizia lor”, spune Speranţa Cătană.

„Ne-au distrus sala de antrenamente”

Corneliu Murgu, directorul Operei Naţionale din Timişoara, are o cu totul altă variantă. Acesta spune că, momentan, elevii Colegiului Ion Vidu nu mai fac repetiţii la operă pentru că au distrus mai multe vestiare şi au stricat o bună parte din sala unde se antrenau balerinii Operei Naţionale. „ Nu am nimic personal cu aceşti tineri, dar vreau să vă spun că aceşti elevi au stricat o bună parte din sala în care se antrenau şi au distrus mai multe vestiare. Intenţionez ca, în viitorul apropiat, să fac un parteneriat cu conducerea liceului Vidu şi lucrurile vor reintra în normal. Acest parteneriat va presupune că ei trebuie să răspundă pentru sala care li se va da în folosinţă”, spune Corneliu Murgu.
 

Comentarii

comentarii