Acasă Editorial Vine iarna!?

Vine iarna!?

DISTRIBUIȚI

Orice faptă de agresiune umană arată partea animalică a omului. Războiul este dovada cea mai evidentă și cea mai paradoxală că omul este încă un avatar al ființării transcendente, aflat în imposibilitatea realizării complete a binelui, frumosului, adevărului.

Unde-i binele în agresiunea turbată a lui Putin și a supușilor săi contra Ucrainei?

Unde-i adevărul în invazia de fake-news-uri cu care ne-a copleșit propaganda kaghebistă în ultimele luni?

Unde-i frumosul când vezi case distruse și oameni omorâți de alți oameni, care se pretind frații lor?

Este posibil, în anul Domnului 2022, un astfel de război ca cel declanșat în urmă cu o zi, în Europa???

Un mutant comunist kaghebist ne-a dovedit că da, încă o astfel de oroare se mai poate produce! Culmea este că de el ascultă o națiune compusă din 150 de milioane de suflete! Sunt oameni ai secolului XXI acești supuși cetățeni ai Federației Ruse? Ce fel de oameni?

Dar ce fel de oameni sunt cei care cedează așa de ușor în fața invaziei putiniste? Probabil, majoritatea neputincioși, într-o țară îmbâcsită încă de mentalitatea comunistoidă, plină de spioni și trădători în forțele armate proprii.

Dar ce fel de oameni sunt democrații din restul Europei? Nu sunt ei asemenea celor care întorc privirile jenați și grăbiți când văd o bătaie pe stradă? Câți au curajul ”să se bage”, mai ales când haita agresoare nu e doar numeroasă, dar și bine echipată pentru lovit, ucis?

Ce putem face noi, cei din România, dincolo de a asculta asigurările că suntem ”sub umbrelă”? Suntem pregătiți să ”murim cu ei de gât”, dacă cineva dorește casa noastră? Realizăm noi învăluirile actuale? Cel puțin pentru o parte a țării, aș spune că avem parte de mult prea multe manevre dubioase, demult declanșate, mai pe față, mai pe dos, dar continue și tot mai intense. Atenție, obsesiile recuperatorii nu sunt specifice doar lui Putin! Nici 10 ani nu i-au trebuit acestuia să se răzbune pentru palma primită după Euromaidan, când și-a văzut președintele marionetă alungat din Kiev! O răzbunare înfofolită, spre justificare, în mai bine de un mileniu de istorie, după cum s-a văzut în discursul care a precedat cotropirea Ucrainei!

Să fim noi liniștiți, tot să așteptăm să ne pice pere mălăiețe în gura din care gângăvim că noi nu putem păți nimic? E bine că tineretul român cel amator de ”distracțieeee” nu mai ”face armată”? Doar accidente mortale cu mașina primită la ”majorat”? Să fim liniștiți că avem 1000 de generali, unul mai dolofan ca altul?

O cumplită furtună de moarte se abate peste Europa! Iată că marele șahist și opozant al lui Putin, nevoit să plece în exil, Gari Kasparov, a avut dreptate când ne avertiza în privința bestialității lui Putin, în cartea sa premonitorie, intitulată ”Vine iarna! De ce trebuie opriți Vladimir Putin și inamicii lumii libere”! Cartea a apărut și în România, în 2016!! Din fericire, sau din nefericire, încă se mai găsește în librării! Spun din fericire, pentru că încă mai poate fi cumpărată și citită, spun din nefericire, pentru că a fost citită prea puțin, atât la noi cât și aiurea! Un șahist genial, totodată și un opozant pățit de pe urma atitudinii ”democratice” a lui Putin, Kasparov prezice cumplita tragedie care se întâmplă acum.

Ce-i de făcut? Acum, când Insula Șerpilor este cucerită de barbarii putiniști? Nu există decât o soluție, dacă vrei pace adevărată: să te pregătești de război, să nu fugi din casa ta, să fii gata să mori oricând, dar ”de gâtul” agresorului!

Comentarii

comentarii