Acasă Actualitate Vinerea neagră, la Lidl

Vinerea neagră, la Lidl

3887
DISTRIBUIȚI

Vinerea neagră a catolicilor se întâmplă să fie în acest an pe 30 martie. Timișorenii, poate prea ocupați, poate prea lipsiți de timp liber, au umplut hipermarketurile așteptând, cel mai sigur, Floriile Ortodoxe.

Magazinului Lidl de pe strada Mureș, cu aceleași vânzătoare robotizate, oferă un peisaj disgrațios în raport cu numele Timișoarei. În Capitala culturală europeană, timișorenii sunt tratați ca niște existențe neumane, marfa este citită de către casiere și apoi aruncată cu brutalitate… pe podea. În acest moment, cumpărătorul reacționează și spune: ”Vă rog să ne tratați cu respect! Ați aruncat alimentele pe jos”. Vânzătoarea buimacă încearcă o scuză: ”Știți, suntem filmați, ni se cere viteză”. Apare, brusc, cineva din aparatul ierarhic superior. Încearcă un fel de scuză penibilă, iar vânzătoare, evident îngrijorată, își încearcă norocul cu o manipulare de genul: ”Mi se spune că citesc marfa prea repede”. Minciuna este evidentă. Era vorba despre ARUNCAREA MĂRFII.

Știți ce ne minunează? Martorii întâmplării, care stăteau la cozile îngrozitoare de la Lidl nu au luat atitudine.

Să fie aceștia timișorenii noștri. Timișorenii care am făcut o revoluție și… alte revoluții? Nu cred! Aceasta este o masă inertă de oameni, o masă subjugată de fascinația hipermarketurilor mincinoase.

Patronii Lidl sunt astăzi în Vinerea Mare, peste două zile au Paștele, iar ei sunt probabil azi în niște insule exotice.

În această vreme, românii cumpără marfa pentru Europa de Est.

Comentarii

comentarii