Acasă Actualitate Vinvest 2019 Timișoara și-a deschis porțile, vineri, la CRAFT

Vinvest 2019 Timișoara și-a deschis porțile, vineri, la CRAFT

921
DISTRIBUIȚI

Vineri 19 aprilie, la ora 11.00, în prezența reprezentanților Primăriei Timișoara și al Consiliului Județean Timiș, dar și al invitaților speciali din Serbia și ai consulatelor Peru și ai Serbiei, a avut loc deschiderea oficială a Vinvest 2019, ediția a XVI-a, la Centrul Regional de Afaceri Timișoara.

Așa cum a spus Lucia Pârvu, directorul manifestării, la majorat, peste doi ani, când Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii, va fi organizată cea mai frumoasă ediția Vinvest.

“Cu această ocazie, invit de acum cramele să vină la evenimentul de majorat, fiindcă noi suntem într-o repetiție pentru anul 2021. Vrem ca atunci să avem un eveniment la excelență”, a declarat Lucia Pârvu.

VINVEST 2019 are loc în perioada 19-21 aprilie la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara.

Anul acesta, VINVEST își va consolida puternic eticheta de Salon Internațional prin invitați speciali din sectoarele vin, cultură și turism. Producători din orașele Elefsina (Grecia) și Novi Sad (Serbia)- desemnate Capitale Europene ale Culturii alături de Timișoara, în 2021- își vor expune bogăția vitivinicolă și culturală la Timișoara, alături de alți parteneri cu tradiție ai VINVEST, din Serbia, Franța, Italia, Spania, Grecia sau Republica Moldova.

De asemenea, turismul vitivinicol grecesc este adus în fața vizitatorilor de președintele Asociației de Afaceri din Insula Ammouliani, Nikitas Martigakis, prin pachete turistice ce spun povești încântătoare despre tărâmuri de vis și vinuri autentic grecești.

Componenta educațională VINVEST va fi prezentă cu informații prețioase sub forma unor simpozioane și prezentări. “Bogăția sectorului vitivinicol și gastronomic regional, național și internațional”, “Vinuri noi și vinuri vechi”, “Vinul și sănătatea” vor fi dezbătute de specialiști titrați în domeniu- prof.dr. Ioan Nămoloșanu și prof.dr. Arina Antoce- și accesibile tuturor celor interesați. De asemenea, nu vor lipsi manifestări din zona gastronomică, artelor, sau literaturii.

Ca în fiecare an, reprezentanți ai serviciilor conexe producției vinului, precum importatorii și distribuitorii de vin, sau producătorii și distribuitori de utilaje, sunt așteptați să își prezinte ofertele pe parcursul celor trei zile de Salon.

Ediția a XVI-a este un eveniment de excepţie la care își aduc contribuția 100 de parteneri și colaboratori și vor fi degustate 250 de vinuri.

 

Comentarii

comentarii