Acasă Actualitate Vinvest a organizat Gala vinurilor 2019, la Timișoara

Vinvest a organizat Gala vinurilor 2019, la Timișoara

169
DISTRIBUIȚI

Vinvest Timișoara a organizat Gala vinurilor 2019, joi 11 aprilie, de la ora 18.00, un pre-eveniment la marea sărbătoare care va începe în 19 aprilie, la CRAFT.

Cu acest prilej, au fost prezentate și degustate vinurile de la 16 producători atât din Timiș, cât și din întreaga țară. La manifestare au fost invitați reprezentanții autorităților locale și județene, cât și din cadrul instituțiilor din Capitala Europeană a Culturii Timișoara.

Cei prezenți au avut la dispoziție zeci de sortimente albe, roșii și roze, dulci, seci și demiseci autohtone și internaționale. Au fost expuse și degustate două-trei soiuri de la cei 16 producători.

”Scopul Galei vinurilor a fost să anunțăm marea sărbătoare a vinului din perioada 19 -21 aprilie, care va fi Vinvest 2019. Trebuie să spunem că vom avea vinuri nu numai din România, ci și din Republica Moldova, din Serbia, Italia, Grecia etc. Toate sunt vinuri de mare calitate. În spatele acestor produse este o muncă intensă – cultură de viță de vie foarte bună, înseamnă vinificație, utilaje și știința îmbutelierii”, a spus Lucia Pârvu, expert degustător, directorul Vinvest.

Peste 250 de vinuri vor fi de degustat, la Vinvest 2019 de la Timișoara.

Anul acesta, Vinvest își va consolida puternic eticheta de Salon Internațional prin invitați speciali din sectoarele vin, cultură și turism. Producători din orașele Elefsina (Grecia) și Novi Sad (Serbia)- desemnate Capitale Europene ale Culturii alături de Timișoara, în 2021- își vor expune bogăția vitivinicolă și culturală la Timișoara, alături de alți parteneri cu tradiție ai VINVEST, din Serbia, Franța, Italia, Spania, Grecia sau Republica Moldova.

De asemenea, turismul vitivinicol grecesc este adus în fața vizitatorilor de președintele Asociației de Afaceri din Insula Ammouliani, Nikitas Martigakis, prin pachete turistice ce spun povești încântătoare despre tărâmuri de vis și vinuri autentic grecești.

Ca în fiecare an, reprezentanți ai serviciilor conexe producției vinului, precum importatorii și distribuitorii de vin, sau producătorii și distribuitori de utilaje, sunt așteptați să își prezinte ofertele pe parcursul celor trei zile de Salon.

Salonul Internațional de Vinuri din Timișoara este organizat de Asociația de Cultură și Promovare a Vinului VINVEST, co-organizatori fiind Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș (CCIAT) și Asociația Degustătorilor Autorizați din România (ADAR).

 

Comentarii

comentarii