Acasă Cultura Visuali Italiane – festival dedicat cinematografiei italiene, la cinema Victoria din Timișoara

Visuali Italiane – festival dedicat cinematografiei italiene, la cinema Victoria din Timișoara

DISTRIBUIȚI

Visuali Italiane – festivalul dedicat cinematografiei italiene, prezintă între 30 martie – 2 aprilie la cinema Victoria din Timișoara șapte dintre cele mai noi producții din peninsulă, premiate și apreciate la Cannes, Veneția sau Locarno, precum și un film din 1962, prezentat în copie restaurată de Cinemateca Națională a Italiei.

Festivalul, aflat la a doua ediție, și-a propus din acest an, pe lângă evenimentul din București, care a avut loc între 6 – 12 martie, și ediții locale, precum cea de la Cluj-Napoca sau Timișoara.

O selecție eclectică, destinată publicului larg, care reunește filme ce poartă spectatorii prin locuri mai puțin cunoscute ale Italiei sau care vorbesc despre societatea contemporană, istorie sau putere, precum și filme care abordează teme precum adolescența sau familia, își așteaptă spectatorii la Timișoara.

„Ne bucurăm că putem aduce o selecție atât de variată și de calitate publicului din Timișoara. Ne dorim să oferim o panoramă cât mai amplă asupra a ceea ce este în prezent lumea filmului în Italia. Sunt comedii, filme istorice, documentare hibride, filme noir, atât opere ale unor regizori tineri, cât și opere ale unor regizori consacrați, selecționate la cele mai importante festivaluri internaționale, de la Veneția, Cannes, Locarno. Una dintre temele cele mai recurente în filmele din această selecție este adolescența, dificultatea de a crește și de a fi tânăr în Italia de azi și de ieri. Credem că aceste filme vor avea ceva de spus tuturor, dar mai ales tinerelor generații, care sunt viitorul cinematografiei și al cinefiliei.”, spune Laura Napolitano, directoarea Institutului Cultural Italian din București.

 

Comentarii

comentarii