Acasă Actualitate Vizita premierului Boc la Timişoara, „asezonată” cu proteste sindicale

Vizita premierului Boc la Timişoara, „asezonată” cu proteste sindicale

409
DISTRIBUIȚI

"Prim-ministrul Boc este, în acest moment, în Timişoara şi aş vrea să audă mesajul nostru", a spus Tiberiu Negrei, preşedintele Sindicatului Liber din Primăria Timişoara. Modul de    aplicare a controversatei Legi a salarizării şi a Legii pensiilor, scăderea puterii de cumpărare a leului, îngheţarea salariilor, numărul foarte mare de şomeri, perspectivele de viaţă tot mai sumbre din România şi coplata la medic au fost câteva dintre nemulţumirile cărora sindicaliştii de la Cartel Alfa Timiş le-au dat glas, miercuri, 10 martie, în faţa Prefecturii Timiş. "Ruşine", "Solidaritate" sau "Demisia" au fost trei dintre sloganurile mitingului, "asezonate" cu huiduieli şi şuierături la adresa Guvernului Boc şi a lui Mihai Şeitan, ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale. "Partidele politice se vânează unele pe altele, se abuzează de dezastrul în care este ţara, de disperarea oaomenilor şi nimeni nu face nimic pentru popor. Partidele politice ar trebui să fie solidare, pentru a scoate ţara din această criză economico-financiară fără sfârşit, dar politicienii se luptă pentru ciolan, să obţină posturi înalte şi câştiguri personale cât mai mari", a spus Ştefan Gogoşanu, preşedintele Cartel Alfa Timiş.

Revendicările

Federaţiile ce reprezintă sectorul bugetar afiliate la CNS Cartel ALFA au transmis Guvernului României o listă de revendicări având la bază toate nemulţumirile lor, generate de lipsa dialogului social şi de aplicarea incoerentă a legislaţiei legate de drepturile lucrătorilor din sistemul bugetar. Dintre revendicările sindicaliştilor amintim: respectarea dialogului social; clarificarea terminologiilor folosite în Legea 330/2009, în OUG 1/2010 şi adoptarea lor în toate actele normative referitoare la salarizare; eliminarea din cadrul legislativ a restricţiilor legate de libertatea de negociere colectivă, conform Convenţie 98 a Organizaţiei Internaţionale a Muncii; reaşezarea grilelor de salarizare în conformitate cu principiile Legii 330/2009; anularea articolelor incluse în OUG 114/2009 în privinţa reducerii numărului de personal şi a blocării/eliminării accesului la tichetele de masă, tichetele cadou şi la tichetele de vacanţă; plata orelor suplimentare efectuate şi care nu se pot recupera cu timp liber corespunzător.

Boc – dictatura bunului plac?

"Cerem să se trezească clasa politică, să treacă la negocieri cu sindicatele şi la un dialog constructiv. Oamenii sunt tot mai nemulţumiţi. Riscăm ca aceste acţiuni de stradă să degenereze, iar oamenii să nu mai răspundă la ordinele sindicatelor, ci să îşi facă singuri dreptate. Vedem ce se întâmplă în Grecia. Tot mai mult facem similitudini între Grecia şi România. Nu vrem să ajungem în situaţia când lucurile sunt scăpate de sub control. Cerem Guvernului României, prim-ministrului Emil Boc şi preşedintelui României, Traian Băsescu, să asculte nemulţumirile oamenilor – sunt nemulţumiţi bugetarii, lucrătorii din societăţile private, întreaga populaţie a ţării", a strigat Gogoşanu. "Vrem să dăm un semnal că nu suntem de acord cu ce se întâmplă în ţară, în acest moment. Protestăm împotriva dictaturii. Prim-ministrul Boc este în acest moment în Timişoara şi aş vrea să audă mesajul nostru, fiindcă ceea ce face este dictatura bunului plac, al celui care este puternic şi vrea să îi elimine pe toţi ceilalţi -partenerii sociali", a spus Tiberiu Negrei, preşedintele Sindicatului Liber din Primăria Timişoara. In continuare, vor fi organizate mitinguri în toate judeţele până în 15 aprilie şi un mare miting în Bucureşti, între 15 – 30 aprilie. Greva generală de avertisment va avea loc tot între 15-30 aprilie, iar greva generală, în luna mai.
 

Comentarii

comentarii