Acasă Actualitate Voichița Lăzureanu, medic la spitalul “Victor Babeş” din Timişoara, despre Omicron: “Sperăm...

Voichița Lăzureanu, medic la spitalul “Victor Babeş” din Timişoara, despre Omicron: “Sperăm ca până de sărbători să nu avem alte restricții”

DISTRIBUIȚI

Voichița Lăzureanu, medic infecționist la spitalul “Victor Babeş” din Timişoara, a comentat suspiciunile privind prezența Omicron în România la persoanele care s-au întors din Africa de Sud.

Este vorba despre cei doi români întorși din Africa de Sud, care sunt carantinați în Brașov și Vaslui.

Voichița Lăzureanu, medic la spitalul “Victor Babeş” din Timişoara a explicat că este necesar să așteptam rezultatele secvențierii care se face pe mai multe etape.

„Așteptam şi noi să vedem rezultatele. Până atunci putem să presupunem că venind din zonă de risc este suspiciune înaltă ca aceşti pacienți să fie infectați cu aceste tulpini. La fel de bine s-ar putea să nu fie. Gândindu-ne la cum se lucrează analizele la infecția cu HIV, durează cam 5-6 ore secvențierea în sine”, a spus medicul Voichiţa Lazureanu.

Întrebată dacă odată confirmată varianta Omicron în România ne-ar putea afecta sărbătorile de iarnă, medicul Voichiţa Lazureanu a precizat:

„Fiind transmisibilă există posibilitatea. Dacă acele persoane nu au stat izolate şi au ajuns în contact cu alte persoane, acele alte persoane să transmită la rândul lor altora şi astfel să avem deja transmitere comunitară. Să sperăm că nu.

Încă nu avem niciun caz declarat. Şi dacă am avea, deocamdată că această tulpină Omicron, deşi inițial ne-am gândit că este extrem de infecțioasă, să nu determine îmbolnăviri severe şi atunci sperăm ca până de sărbători să nu avem noi alte restricții”, a mai explicat medicul Voichiţa Lăzureanu la Antena 3.

Comentarii

comentarii